Robot resim Biniş’in bağlantılarını çıkardı

Düzenleyen:
Robot resim Biniş’in bağlantılarını çıkardı

GÜNDEM Haberleri

Biniş’in, darbe planlayıcıları ve örgütün üst düzey yöneticileri arasında olduğunun belirlenmesinde, gizli tanıkların ifadeleri ve çizdirdikleri robot resim etkili oldu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün darbe girişimine yönelik sürdürülen soruşturma ve bu kapsamda hazırlanan iddianamede, “Kuzgun” ve “Şapka” kodlu gizli tanıkların ifadeleri önemli detayları ortaya çıkardı. Gizli tanıkların ifadelerinde, Ankara’daki villada darbe planlamasına FETÖ’cü üst düzey subaylar ve örgütün sözde “Hava Kuvvetleri İmamı” Adil Öksüz’ün yanında “uzun saçlı kişi”nin bulunduğu bilgisi yer alırken, bu kişinin planlamaya dâhil edilmesi örgütün üst düzey yöneticileri arasında olduğunu ortaya koydu. Gizli tanık “Kuzgun”, ifadesinde, Ankara’daki villada Adil Öksüz’ün, TSK’dan ihraç edilen kurmay albaylar Bilâl Akyüz, Hakan Bıyık ve Barış Avalan gibi isimlerle toplantı yaptığını belirtti. “Kuzgun”, “Ankara’da bulunduğum bu evde tanıdığım şahıslar ile ismini sonradan öğrendiğim Adil Öksüz, yine ismini sonradan öğrendiğim Hakan Bıyık vardı. Bunların haricinde saçları arkadan at kuyruğu şeklinde bağlı 25-30 yaş arası sivil bir kişi vardı” ifadelerini kullandı. Bu kişinin kimliğinin belirlenmesi için başlatılan çalışmada, “Kuzgun” ile “Şapka” kodlu gizli tanığın da ifadesine başvuruldu, eşkâli belirlenerek robot resmi çizdirildi. Yapılan tüm çalışmaların ardından, bu kişinin Akıncı Hava Üssü’nde yakalanan eski Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) çalışanı Harun Biniş olduğu ortaya çıktı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...