İngiltere FETÖ’ye şaşı bakmıyor

Düzenleyen:
İngiltere  FETÖ’ye  şaşı bakmıyor

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker’in başkanlığındaki bir heyet geçtiğimiz günlerde İngiltere’ye giderek FETÖ ile mücadele konusunda bazı temaslarda bulundu.

Yücel KAYAOĞLU ANKARA
Eker, Avam Kamarası, Lortlar Kamarası, ana muhalefet ve bazı milletvekilleri ile görüşmeler yaptıklarını belirterek, temasları hakkında şöyle konuştu: “Görüşmelerimizde Türkiye’de 15 Temmuz günü yaşananları anlattık. FETÖ konusunda İngiltere hükûmetinin bakış açısı çok şaşı değil, ama bazı milletvekillerinin seçim bölgesinde PKK’lı seçmen var. Dolayısıyla biraz onların bakışını yansıtıyorlar. İngiltere’nin FETÖ ile ilgili bir tereddüdü yok ama uluslararası medyadan etkilenen bir kesim var. Klasik bir şaşı Batı bakışı var. İşin gerçek yüzünü bilen hükûmete yakın siyasetçilerde bu bakış açısı yok. Ama kamuoyunda böyle bir algı oluşmuş. İngiltere’de de FETÖ yapılanması var. Okullar var. Dolayısıyla bu konuda bir farkındalık oluşturmak istedik.” 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...