Arena’da zor gece

Düzenleyen:
Arena’da zor gece

SPOR Haberleri

Süper Lig’in 9. haftası zorlu bir maça sahne olacak.

Başakşehir’in ardında zirve mücadelesi veren Beşiktaş, bu sezon istediği sonuçları bir türlü alamayan Trabzonspor’u evinde ağırlayacak. Vodafone Arena’da saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı Mete Kalkavan yönetecek. Ligde son olarak G.Birliği ile 1-1 berabere kalarak liderin iki puan gerisine düşen Beşiktaş zirve yarışını sürdürmek, Trabzonspor ise Galatasaray’dan sonra Beşiktaş’ı da İstanbul’da yenerek kötü gidişe dur demek amacında. Beşiktaş’ta sakatlıkları süren Caner, Talisca, Necip ve Aras ile hem cezalı hem de sakat olan Tosic bu maçta forma giyemeyecek. Bordo-mavililerde ise Costillo ve Güray’ın sakatlığı bulunuyor. 

Arena’da zor gece

ERSUN YANAL BEŞİKTAŞ’TAN ÇEKİNMEDİKLERİNİ SÖYLEDİ

Trabzonspor, Beşiktaş karşısında galibiyetten umutlu. Teknik Direktör Ersun Yanal, ligin en güçlü ekiplerinden biriyle karşılaşacaklarını bildiklerini söylerken, “Yine de hiçbir takımdan çekinmiyoruz” dedi. Trabzonspor’un hafife alınmayacak bir takım olduğunu söyleyen Yanal, “Biz rakibimizin gücünü biliyoruz ama zaaflarını da biliyoruz. Kesinlikle defansif bir anlayışta olmayacağız. Rakibin dengesini bozabilirsek gol fırsatları yakalayabiliriz. Sahada doğru işleri yaptığımızda yenemeyeceğimiz takım yok. Galatasaray da iki hafta önceki maçta favori gösteriliyordu ama kazanan biz olduk” dedi. 

Futbolcular da iddialı
Trabzonsporlu futbolcular da Yanal gibi iddialı konuştu. Bordo-mavililerin hücum oyuncusu Yusuf Erdoğan, büyük maçlara daha iyi konsantre olduklarını söylerken, “Zor maç. Büyük maçların havası her zaman başka oluyor. Beşiktaş’ı birçok defa yenmiştik. Yine galip gelmek istiyoruz. Favori yok. Kimin kazanacağı belli olmuyor. Biz kazanmak için gidiyoruz” dedi. Trabzonspor’un başarılı savunma oyuncusu Uğur Demirok da artık çıkışa geçmek istediklerini söylerken, “Kazanmak istiyoruz. Dersimize iyi çalıştık. Trabzonspor’a yakışır bir oyun ortaya koyarak kazanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yanal’dan kart uyarısı 
Trabzonspor’da Beşiktaş maçı öncesi 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bordo mavililerde 3’er sarı kartı bulunan Uğur Demirok, Okay Yokuşlu, Matus Bero ve Mehmet Ekici, bugünkü maçta kart görmeleri halinde Antalyaspor ile oynanacak maçta takımlarını yalnız bırakacak. Ersun Yanal, kart sınırında olan oyuncularını dikkatli olmaları için uyardı. 

Kalkavan’la kazanamıyor
Trabzonspor, Mete Kalkavan’ın yönettiği maçlarda kolay kolay galip gelemiyor. Bordo-mavililer Kalkavan yönetiminde 7 maçta sadece 1 galibiyet, 1 de beraberlik alırken, 5 mağlubiyet yaşadı. Daha önce de 2014 yılında Konya’da Beşiktaş-Trabzon maçında düdük çalan Kalkavan, verdiği kararlarla Karadeniz ekibinin tepkisini çekmişti. 

 

ŞENOL GÜNEŞ TRABZON MAÇININ TAKTİĞİNİ BELİRLEDİ

Oyuncularından sık pas yapmalarını ve rakibe baskı uygulamalarını isteyen tecrübeli teknik adam, “Sizden Napoli maçındaki istekli oyunu bekliyorum” dedi
Son haftalarda üst üste gelen sakatlıklarla sarsılan, G.Birliği karşısında alınan beraberlikle de lider Başakşehir’in 2 puan gerisine düşen Beşiktaş, sahasındaki Trabzonspor maçını kazanarak yeniden yarışın iddialı takımı olmak istiyor. Şenol Güneş ise eski takımı Trabzonspor’a karşı taktiğini belirledi. Oyuncularından sık paslarla rakibin ritmini bozmalarını isteyen tecrübeli teknik adam, “Topun bizde kalması önemli. Topa sahip olan oyuna da hakim olur. Aynı zamanda rakibe sahanın her yerinde baskı uygulayıp nefes aldırmamalıyız. Napoli maçındaki hırslı ve istekli oyunu yine tekrarlamanızı istiyorum. O iştahlı oyunla yenemeyeceğimiz rakip yok” diye konuştu. Savunma hattını önde kurmaları gerektiğini anlatan Güneş, “Rakibi ceza sahasına yaklaştırmamız lazım. Duran top şansı vermezsek gol yemeyiz” ifadelerini kullandı. 

Asıl koz Arena
Beşiktaş’ın yeni stadı Vodafone Arena’da aldığı sonuçlar ise dikkati çekiyor. Yapımı 3 yıla yakın süren ve geçen sezonda 28. hafta maçında Bursaspor karşılaşmasıyla açılan Vodafone Arena’da o günden beri oynanan maçlarda siyah-beyazlı takım rakiplerini gol yağmuruna tutuyor. Bursaspor maçıyla birlikte 2015-2016 sezonunun son haftalarında açılan siyah-beyazlıların yenilenen stadında 2016-2017 sezonunun 8. haftasında kadar ligde toplam 7 maç oynandı. Bu 7 maçta Beşiktaşlı futbolcular, rakip kaleyi adete gol yağmuruna tutarak 22 kez fileleri havalandırdı. Ligde Vodafone Arena’da oynadığı maçlarda maç başına 3,1 gol ortalamasıyla oynayan siyah-beyazlılar, bu karşılaşmalarda 6 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Kara Kartal’ın yarın taraftarın önünde Trabzonspor’a nasıl bir performans sergileyeceği ise merak ediliyor. 

Q7 GÜNEŞLE BİR BAŞKA

Ricardo Quaresma, Beşiktaş’taki ikinci döneminde göz kamaştırıyor. Şenol Güneş ile birlikte büyük bir çıkış gösteren Portekizli yıldız, geçen sezon gelen şampiyonluğun en önemli aktörlerinden olurken, bu sezon da performansıyla alkış alıyor. Beşiktaş’ın Devler Ligi’ndeki 4 maçında tamamında forma giyen Quaresma 2 gol, 2 asistle toplamda 4 gole doğrudan etki ederken takımının Avrupa arenasındaki iddiasını da pekiştiren isim oldu. Napoli maçında penaltıdan attığı golle 1 puanın baş kahramanı olan Quaresma Portekiz’in evinde Letonya ile oynayacağı Dünya Kupası eleme maçının kadrosuna da davet edildi. 

Beşiktaş ikiye katladı

Beşiktaş ile Trabzonspor’un kadro değerleri arasındaki fark göze batıyor. Geçen yılı şampiyon tamamlayan, bu yıl da şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olan Beşiktaş’ın kadrodaki oyuncuların piyasa değeri transfermarkt’ın verilerine göre 116 milyon avroyu buluyor. Bu sezon mali yapılanma ile uğraşan ve kadroda küçülmeye giden Trabzonspor’un kadrosundaki oyuncuların piyasa değeri ise 60 milyon avro civarında. Siyah-beyazlı takımda en pahalı futbolcu güncel verilere göre 14 milyon avroluk değeriyle Oğuzhan Özyakup olarak öne çıkarken, Trabzonspor’un en değerli oyuncuları ise 6 milyon avroluk piyasa değerleriyle Onur Kıvrak ve Mehmet Ekici olarak gösteriliyor. 

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...