BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Meclis

Seçim sonuçlarını görmek için tıklayın.
Anasayfa > Haber > SICAKLARDA oruç tutmak sizi korkutmasın!

SICAKLARDA oruç tutmak sizi korkutmasın!

Kadıköy Şifa Tıp Merkezi Ataşehir Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Bahtiyar Tatay; yemek yenilebilen saatlerde bol su, soda ve mineralli içeceklerin içilmesinin sıvı kaybını dengeleyeceğini, sindirimi yavaş, lif oranından zengin besinlerin de uzun süre açlığa dayanmaya yardımcı olacağını ifade ediyor.



Kadıköy Şifa Tıp Merkezi Ataşehir Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Bahtiyar Tatay; yemek yenilebilen saatlerde bol su, soda ve mineralli içeceklerin içilmesinin sıvı kaybını dengeleyeceğini, sindirimi yavaş, lif oranından zengin besinlerin de uzun süre açlığa dayanmaya yardımcı olacağını ifade ediyor. Tatay; lifli gıdalar arasında; “Rafine işleminden geçmemiş tam buğday unundan yapılmış ekmek ürünleri ile mercimek, buğday, yulaf, bulgur gibi kompleks karbonhidratlar ve yeşil yapraklı sebzeler, elma, armut, kayısı, erik gibi kabuğu yenebilen tüm kuru ve taze meyvelerin” uzun süre tokluk hissi verdiğini belirtiyor. HAFİF YEMEKLER YENMELİ Diyetisyen Seda Bahtiyar Tatay; bu yıl iftar vaktinin trafik saatiyle çakışmasından dolayı, yolda oruç açanların kan şekerini dengelemek için, kuru ve taze meyve veya süt, yoğurt gibi gıdaları yemelerini, ayrıca sandviç türleri ile ön açılış yaparak masaya çok aç oturulmasının engellenmesini tavsiye ediyor. Bu besinlerin iftar menüsü olarak değil aperatif olarak tüketilmesi gerektiğini söyleyen Diyetisyen Seda Bahtiyar Tatay, uygun olunan zamanda ise mutlaka çorba, sebze ve salata gibi hafif yemeklerin yenmesi gerektiğinin altını çiziyor. SİZDEN GELENLER Tarifiniz - (...Emine Kübra Hanım’ın tarifi) > POŞETTE TAVUK MALZEMELER: * 1 adet tavuk * 1 kg patates * 4-5 adet mantar * 3-4 adet sivri biber * 2-3 adet domates * karabiber * kimyon * kekik * tuz HAZIRLANIŞI:  * Tavuğu ocakta alazlayıp yıkayın. Parçalara ayırın (elma büyüklüğünde parçalar olacak) tuzlayın. Patatesleri soyun, yıkayın, küp şeklinde ceviz büyüklüğünde doğrayın. Doğranmış patateslere tuz, kekik, kimyon, karabiber serpin, harmanlayın. Mantarları yıkayın ve küçük küçük doğrayıp tuzlayın. Domatesleri dilimleyin, sivri biberleri parmak uzunluğunda kesin. Fırında tavuk pişirme poşetlerinden bir tanesinin içine 1 tatlı kaşığı un koyup, çalkalayın. Unun bütün poşete dağılmasını sağlayın. Fırın tepsisini hafif yağlayın içine poşeti yatırın. Poşetin alt tarafına zemini kaplayacak şekilde komple patatesleri yayın. Aralara mantarlar sıkıştırın. Üzerine tavukları yerleştirin. Tavukların aralarına domates ve biber parçaları koyun ve poşetin ağzını bağlayın. Poşetin üzerine 3-4 yerinden bıçağın ucuyla delik açın. 180 derecelik fırında 1 saat 15 dakika pişirin. Afiyet olsun... EREN KESKİN Keskin Ailesinin biricik yavrusu minik Eren artık 5 yaşında... Doğum günün kutlu olsun... (...Fatma Keskin’in albümünden)
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT