Başakşehir'de iplik fabrikasında yangın

Başakşehir'de iplik fabrikasında yangın

YAŞAM Haberleri

Başakşehir'de bulunan bir tekstil fabrikasında yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ediyor. Yangında ölen ya da yaralanan yok

Başakşehir'de bulunan bir tekstil fabrikasında yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale etti. nbsp;Olay, Başakşehir'deki sanayi sitesi içerisinde faaliyet gösteren bir fabrikada saat 23.45 sıralarında meydana geldi.
Çıkış nedeni henüz bilinmeyen yangında alevler kısa sürede bütün fabrikayı sardı. İhbar üzerine olay yerine Başakşehir, Bağcılar, Bakırköy, Esenler, Bayrampaşa, Fatih, Sultangazi, Kocasinan ve Şişli itfaiye ekipleri sevk edildi. Alevlerin büyüyerek devam etmesi ve kontrol altına alınamaması üzerine Anadolu yakasından da takviye itfaiye ekipleri istendi. Ayrıca çevredeki belediyelerden de su takviyesi yapıldı. Bölgeye sevk edilen polis ekipleri çevre güvenliği sağlarken olası bir yaralanmaya karşın çok sayıda ambulans ve sağlık ekibi de bölgeye kaydırıldı. Çıkan yangın sonucu fabrika kullanılamaz hale geldi. Yetkililer ağır hasar gören fabrikanın çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirtti.
Bir görgü tanığı, "Ben yoldan arabamla geçerken gördüm. Küçük bir kıvılcımla başladı ve sonra giderek büyüdü" dedi.
KISMEN KONTROL ALTINDA
İstanbul Başakşehir'deki Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Kağıthane Sünnetçiler Sanayi Sitesi'ndeki fabrika yangını kısmen kontrol altına alındı.
Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Kağıthane Sünnetçiler Sanayi Sitesi'ndeki bir tekstil fabrikasında yangın çıkmıştı. Ziya Gökalp Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde 3 bin metrekare alana kurulu 5 katlı bir iplik fabrikasında çıkan yangında yaralı ya da can kaybı yaşanmazken, olayda büyük çaplı maddi hasar oluştu.
Söndürme çalışması yapan itfaiye ekipleri, yangının yandaki fabrika binalarına sirayet etmemesi için büyük çaba harcadı. Çevredeki binaların elektriğinin önlem amacıyla kesildiği bölgede polis ekipleri de geniş güvenlik önlemi aldı.
Fabrikada gece vardiyası sırasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerince alevler bastırılarak kısmen kontrol altına alındı.
Anadolu ve Avrupa yakasındaki çok sayıda itfaiye grubu, saatler süren söndürme çalışmasına katıldı.
Elektrik panolarının patlaması ile başladığı iddia edilen yangının asıl çıkış nedeni için inceleme başlatıldı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...