Başbakan'dan Schulz'e sert tepki

Düzenleyen:
Başbakan'dan Schulz'e sert tepki

DÜNYA Haberleri

Başbakan Yıldırım, AP Başkanı Martin Schulz ile yaptığı telefon görüşmesinde sert tepki gösterdi

Başbakan Yıldırım, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Başbakan terör şebekelerine destek verenlerle ilgili bağımsız mahkemelerce alınacak kararlara herkesin saygı duyması gerektiğini vurguladı.

"RAHATSIZLIK DUYUYORUZ"

Başbakan Yıldırım'ın AP Başkanı Martin Schulz'e, Türkiye'deki gelişmelerin Avrupa kamuoyuna çarpıtılarak yansıtılmasından ve teröre destek verenlere Avrupa'da bazı siyasi çevrelerce arka çıkılmasından büyük rahatsızlık duyduğunu ilettiği belirtildi.

Yıldırım, Türkiye'nin, AB üyelik hedefinin kararlılıkla devam ettiğini, Türk ve AB makamları arasındaki diyaloğun artarak sürmesini istediğini ifade etti.

"BEYANATLAR TALİHSİZ"

Başbakan Yıldırım, Avrupa'daki bazı çevrelerin yanlış ve eksik bilgilerden hareketle, bazı temelsiz ön yargılarla Türkiye hakkında talihsiz beyanatlarda bulunduklarını, yargının bağımsız olduğunu ve işlemlerini kuvvetler ayrılığı ve hukukun üstünlüğü ilkesi çerçevesinde gerçekleştirdiğini, ülkenin halihazırda başta PKK ve FETÖ olmak üzere eli kanlı terör örgütleriyle mücadele ettiğini dile getirdi.

"KARARLARA SAYGI DUYUN"

Başbakan Yıldırım'ın AP Başkanı Martin Schulz'e telefon görüşmesinde; terör şebekelerine destek verenlerin, her kim olursa olsun, yargı sürecinden bağışık olmalarının hiçbir hukuk devletinde mümkün olmadığını, bu bağlamda bağımsız mahkemelerce alınacak kararlara herkesin saygı duyması gerektiğini söylediği belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...