1.5 milyon ünite kan bağışladık

1.5 milyon ünite kan bağışladık

GÜNDEM Haberleri

Son 10 yılda kan bağışı 4 kat arttı ve 2012'de 1 milyon 469 bin üniteye ulaştı. Yeni hedef bu rakamı 2 milyona çıkarmak.

Geçtiğimiz yıllarda kan bağışına karşı vatandaşların ilgisizliği sebebiyle ihtiyaç duyan kanı arayan hasta yakınlarının bu çilesinin sona erdiği öğrenildi. Sivil toplum örgütleriyle birlikte kampanyalar yapan Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı bu çalışmaların meyvesini toplamaya başladı.
Buna göre 2002 yılında 326 bin 337 ünite olan kan bağışı yapılan nbsp;kampanyalar, eğitim ve bilgilendirmelerle 2012 yılında 1 milyon 469 bin 858 üniteye ulaştı. Bu sayede vatandaşların acil durumlarda kan ya da kan ürünü bulabilmek için kapı kapı dolaşmalarına önüne büyük ölçüde geçilmiş oldu. Öte yandan ülke genelinde her yıl 1 milyon 800 bin ünite kan ürününe ihtiyaç duyulduğu ifade eden Sağlık Bakanlığı yetkilileri, bu sayının yakalanması için kampanyalara aralıksız devam edeceklerini söyledi. nbsp;Gökhan Kaya ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...