Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2 saat önce gördüğü babasını tanımayınca acı gerçek ortaya çıktı

Düzenleyen:
2 saat önce gördüğü babasını tanımayınca acı gerçek ortaya çıktı

YAŞAM Haberleri

İngiltere'de 13 yaşındaki kız kendisini 2 saat önce okula bırakan babasını tanımayınca nadir görülen beyin hastalığı ortaya çıktı.

Daily Mail'in haberine göre 13 yaşındaki Charlotte Parsons'ın ölümcül hastalığı babasını tanıyamayınca ortaya çıktı. Baba Dean sabah kızını okula bıraktıktan 2 saat kadar sonra okuldan Charlotte'ın rahatsızlandığına dair bir telefon aldı. Okula gelen Dean, kızının onu tanımaması üzerine şoke oldu.

10 BOYUNCA HASTANEDE YATTI

Kriz geçiren ve bilinç bulanıklığı yaşayan Charlotte acilen hastaneye kaldırıldı. 13 yaşındaki kız sadece annesini tanıyordu ve eski kedilerinden bahsediyordu.

10 gün boyunca hastanede kalan Charlotte'a felç ve menenjit testleri yapıldı. 1 ay antibiyotik kullandıktan sonra aile, hastaneden bir telefon aldı. Acilen hastaneye giden aileye, Charlotte'ta beyin iltihabı olduğu söylendi.

2 saat önce gördüğü babasını tanımayınca acı gerçek ortaya çıktı

HAFIZA KAYBINA NEDEN OLUYOR

Ölümcül bir hastalık olan ve oldukça nadir rastlanan beyin iltihabı, hafıza kaybına neden olabiliyor. Bağışıklık sistemleri nispeten zayıf olan çocuklar ve yaşlılar beyin iltihabına daha eğilimli. İlk başlarda gribe benzer semptomlarla ortaya çıkan hastalık, gün geçtikçe felç, ruh hali değişiklikleri, kişilik ve davranış değişiklikleri şeklinde kendini gösteriyor.

20 hafta boyunca enfeksiyonla savaşırken okulundan mahrum kalan Charlotte, geçirdiği süreci hastaneden paylaştığı kalpleri ısıtan videoyla anlattı: "Gittikçe daha çok güçleniyor ve daha iyi hissediyorum. Birçok insan beyin iltihabının ne olduğunu bilmiyor. Nadir görülen bu hastalığın bilinmesini istiyorum."

13 yaşındaki kız iyileşme sürecinin sıkıcı olduğunu ve arkadaşlarını çok özlediğini de ekledi. Charlotte'ın videosu sosyal medyada binden fazla görüntülendi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...