Hüseyin Çelik, 'Cumhurbaşkanı ile yetki kargaşası yaşanmaz'

Hüseyin Çelik, 'Cumhurbaşkanı ile yetki kargaşası yaşanmaz'

Politika Haberleri

Hüseyin Çelik, halk tarafından seçilen cumhurbaşkanı ile iktidar partisi arasında yetki kargaşası yaşanacağı yolundaki öngörülere ihtimal vermediğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, PTT Ahlatlıbel Tesislerinde haber müdürleriyle sohbet etti. Siyasi tartışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çelik, mevcut anayasa çerçevesinde cumhurbaşkanının çok geniş yetkilere sahip olduğuna dikkat çekti.
Çelik, "Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde böyle bir yetki yok. Yargı başkanlarından, il müftülerine, YÖK başkanından bürokratlara kadar hepsini cumhurbaşkanı atıyor" dedi. Halk tarafından seçilen cumhurbaşkanı ile iktidar arasında, "Ben senden fazla oy aldım. Sen benden fazla oy aldın" gibi tartışmaların olmayacağını savunan Çelik, yetki kargaşası yaşanacağı yolundaki öngörülere ihtimal vermediğini söyledi. Hüseyin Çelik, partili cumhurbaşkanı formülüne sıcak baktığını belirterek, şunları kaydetti: "Tarafsız cumhurbaşkanı formülüne karşıyım. Bu generalleri cumhurbaşkanı yapmak için yol açma formülüdür." AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, çözüm süreciyle ilgili herhangi bir taviz verilmediğini de vurgulayarak, "Biz Türkiye'nin üniter yapısını kimseye sorgu konusu yapmayız. Eğer Doğu ve Güneydoğu'da AK Parti olmasaydı, buraları PKK'nın uzantılarına teslim edilecekti" ifadelerini kullandı. nbsp; nbsp;Akif Bülbül ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...