Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Acı haber az önce geldi! Şehit sayısı arttı

Düzenleyen:
Acı haber az önce geldi! Şehit sayısı arttı

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'da, 2'si polis toplam 10 kişinin şehit olduğu bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e yükseldi. Saldırı sırasında Önder ve Yüksekdağ'ın da binada olduğu belirlendi.

Diyarbakır'da, dün düzenlenen ve 2'si polis toplam 10 kişinin şehit olduğu bombalı saldırıda, yaralılardan 1 sivilin daha kurtarılamamasıyla, yaşamını yitirenlerin sayısı 11'e yükseldi.

Ankara'dan gözaltına alınıp Diyarbakır'a getirilen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Milletvekili Sırrı Süreya Önder'in de saldırı sırasında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ndeki TEM şubede oldukları belirtildi. Aynı binada gözaltında tutulan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve 2 milletvekilinin ise, saat 05.30'da buradan çıkarılarak adliye binasına götürüldüğü ifade edildi.

TELSİZ DİNLEMELERİYLE ANLAŞILDI! 2 TON BOMBA KULLANMIŞLAR

Yetkililer, patlamanın PKK terör örgütü mensuplarınca gerçekleştiğinin telsiz dinlenmelerinden ortaya çıktığını, sivil kayıplar nedeniyle saldırı ile ilgili bir algı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi. Patlamada yaklaşık 2 ton patlayıcının kullanıldığı, saldırıda kullanılan aracın çalıntı kaydı olmadığı bildirildi.

SALDIRIDAKİ ŞEHİT SAYISI YÜKSELDİ

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde dün sabah saat 07.53'te Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binası yakınlarında meydana gelen bomba yüklü minibüsle yapılan saldırıda 2'si polis, 8'i sivil toplam 10 kişi şehit oldu, 100 kişi yaralandı. Yaralılardan 1 sivilin daha hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 11'e yükseldi.


Acı haber az önce geldi! Şehit sayısı arttı

YÜKSEKDAĞ VE ÖNDER DE BİNADAYMIŞ

Patlama sırasında, önceki gece Ankara'dan gözaltına alınıp özel uçakla Diyarbakır'a getirilen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yerleşkesinde yer alan TEM binasında olduğu belirtildi. Patlama yerleşkesinin güneyinde meydana gelirken, Yüksekdağ ve Önder'in yerleşkenin kuzeyindeki TEM şubesinde adliyeye çıkış işlemleri yapıldığı öğrenildi. Patlamadan 15 dakika sonra Yüksekdağ ve Önder'in adliyeye çıkarıldığı belirtilirken, aynı yerde gözaltında olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Milletvekili Ziya Pir ve Gülser Yıldırım'ın ise saat 05.30 sıralarında binadan çıkarılıp adliyeye götürüldükleri kaydedildi.

"PATLAMAYI PKK YAPTI"

Yetkililer, patlamayı PKK terör örgütü mensubunun çalıntı kaydı olmayan bir minibüsle ve 2 ton patlayıcı kullanarak gerçekleştirdiğini belirtti. Yetkililer patlamada sivillerin hayatını kaybetmesi nedeniyle saldırının terör örgütlerinden PKK değil, IŞİD tarafından yapıldığına yönelik algı oluşturulmak istendiğini söyledi. Patlamadan sonra yapılan telsiz dinlemelerinden saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiğinin örgütün üst birimlerine aktarıldığını belirten yetkililer, olay ilgili detaylı bir açıklama yapılabileceğini söyledi.

POLİS MEMURU DA SPOR SALONUNDA ŞEHİT OLDU

Patlama ile birlikte olay yerinde 5 metre derinliğinde 10 metre çapında çukur açıldı. Saldırı sırasında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yerleşkesinde bulunan spor salonunda çoğu HDP ve DBP'li daha önce gözaltına alınan 44 kişi bulunduğu belirtildi. Patlamada şehit olan polis memuru İsmail Mavitaş ile HDP eski Çüngüş İlçesi Başkanı Recai Altay'ın salonda olduğu ve burada yaşamlarını yitirdiği öğrenildi.


Acı haber az önce geldi! Şehit sayısı arttı

ÇUKUR KAPATILDI, 12 BİN KİŞİ ETKİLENDİ

Patlamadan bir gün sonra olayın gerçekleştiği noktada polis ekiplerinin çalışması devam ederken, yolun trafiğe açılmadığı görüldü. Patlama noktasında oluşan çukur kapatılırken, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan olay yerinde incelemelerde bulundu. Patlamada iş yerleri zarar görenler yaralarını sarmaya çalışırken, saldırıdan yaklaşık 12 bin kişinin etkilendiği belirtildi. Patlama sırasında evleri hasar gören ve kullanılamaz hale gelen bazı kişiler teröre tepki gösterirken, hasar tespit çalışmaları sürdürülüyor.

ÖNDER ÖZEL UÇAK İLE GETİRİLMİŞ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alınan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in uçak korkusu olmasına rağmen partinin Eş Genel başkanı Figen Yüksekdağ ile birlikte özel uçak ile Diyarbakır'a getirildiği belirtildi. Çözüm süreci döneminde HDP'nin İmralı heyeti üyesi olan ve uçak korkusu nedeniyle İmralı-Ankara-Kandil arasında her sefer yaklaşık 6 bin kilometreyi kara yolu ile kateden Önder'in gözaltına alınmasından sonra Yüksekdağ ile Diyarbakır'a özel uçak ile getirildiği belirtildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...