Keşmir'de işkenceyle hayatını kaybeden genç defnedildi

Düzenleyen:
Keşmir'de işkenceyle hayatını kaybeden genç defnedildi

DÜNYA Haberleri

Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde polisin işkencesi sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen gencin cenazesinde 30 kişi yaralandı.

Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde polis tarafından işkence yapıldığı iddia edilen bir gencin hayatını kaybetmesinin ardından düzenlenen cenaze töreninde kalabalığa güvenlik güçlerinin müdahale etmesi sonucu en az 30 kişi yaralandı.

Görgü tanıkları, polis tarafından işkence gördüğü ve zehirlendiği iddia edilen 16 yaşındaki gencin ölümünün ardından düzenlenen cenaze töreninde yüzlerce kişinin Hindistan karşıtı eylem yaptığını söyledi.

Protestocu gruba plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale eden polisle göstericiler arasında çıkan çatışmada 30 kişinin yaralandığı belirtildi.

Geçen hafta kaybolmasının ardından baygın halde bulunan genç hastanede hayatını kaybetmişti. Bölgedeki birçok okul, temmuz ayında başlayan Hindistan karşıtı gösterilerin ardından kapanmıştı. Geçen haftadan bu yana sınır bölgesinde çıkan çatışmalarda 14'ü sivil 24 kişi ölmüş, Hindistan ve Pakistanlı yetkililer ölümlerden birbirini suçlamıştı. 

Cammu Keşmir'de, güvenlik güçleriyle bağımsızlık yanlısı gruplardan Hizbul Mücahidin üyeleri arasında 8 Temmuz'da çıkan çatışmada, örgütün üst düzey üyelerinden Burhan Wani'nin öldürülmesinin ardından on binlerce kişi sokaklara çıkmıştı. Bölgede iki ayı aşkın süredir devam eden ve Hindistan güvenlik güçlerinin biber gazı ve gerçek mermi kullandığı gösterilerde şu ana kadar 90'dan fazla Keşmirli hayatını kaybetti, 3 binden fazla sivil yaralandı.

Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan beri bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...