Havice'de saldırı hazırlığındaki 11 DEAŞ militanı öldü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Havice'de saldırı hazırlığındaki 11 DEAŞ militanı öldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Kerkük'ün Havice ilçesinde teröristler, bomba yüklü araç hazırlığındayken meydana gelen patlamada 11 militanın öldüğü, 17'sinin yaralandığı belirtildi.

Havice Kaymakamı Sehban el-Cuburi AA muhabirine yaptığı açıklamada, "DEAŞ militanları, Havice ilçesinin sanayi bölgesindeki bir araca bomba yüklemeye çalıştıkları sırada meydana gelen patlamada 11 terörist öldü, 17'si ise yaralandı." dedi.

Sanayi bölgesinin ilçe dışında olmasına rağmen patlamanın etkisinin merkezde de hissedildiğine dikkati çeken Cuburi, "Patlamanın şiddetinden dolayı sivillere ait 20 evde ciddi hasar oluştu. Söz konusu evlerin boş olması büyük bir faciayı önledi."dedi.

Havice ve çevre bölgelerini elinde tutan DEAŞ'ın, Musul'u kurtarma operasyonunun başlaması ve ordu güçlerinin ilerleme kaydetmesinden dolayı çok tedirgin olduğunu ifade eden Cuburi, "Örgüt, elindeki bölgeleri kaybetmemek için bombalı araç ve mayınlarla savunma pozisyonuna geçmiş durumda." diye konuştu.

Terör örgütü DEAŞ 10 Haziran 2014'ten bu yana Kerkük'ün batısında yer alan Havice ilçesi ve çevre bölgelerini elinde tutmaya devam ediyor. Sünni Arapların ağırlıkta yaşadığı Havice'deki siviller, DEAŞ tehdidinden korunmak için gizlice güvenli bölgelere kaçıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...