Cerabluslu miniklerin mutluluğu

Düzenleyen:
Cerabluslu miniklerin mutluluğu

DÜNYA Haberleri

DEAŞ'tan temizlenen Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus'ta okullarına kavuşmanın heyecanını yaşayan Suriyeli çocuklar, geleceğe ülkelerinde hazırlanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus'ta okullarına kavuşmanın heyecanını yaşayan Suriyeli çocuklar, geleceğe ülkelerinde hazırlanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı yürütülen harekat kapsamında Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) kontrolündeki ilçede ekonomik ve sosyal hayatın ardından eğitim sistemi de düzene giriyor.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonunun (UNICEF), 1,7 milyon çocuğun yeni eğitim yılında okula gidemediği ve 1,3 milyon çocuğun ise okula devam edememe riski taşıdığı uyarısında bulunduğu Suriye'de, Cerablus'ta okulların açılmaya başlaması en çok eğitim çağındaki çocukları sevindirdi.

Fırat Kalkanı Harekatının ardından nüfusun hızla arttığı ilçede sadece Cerabluslu çocuklar değil Halep, Deyrizor ve çevre bölgelerden gelen çocuklarda okulla tanışmış oldu.

Terör örgütünün kontrolünde olduğu 3 yıl boyunca "eğitim zili" çalmayan kentte, yaklaşık bir ay önce Keçiören Belediyesince onarılıp eğitime kazandırılan 43 yıllık eğitim yuvası Şehit Sandık Handavi Okulu'nda bin 200 öğrenci eğitim görüyor.

Fiziksel özellikleriyle koleji andıran okulda geleceğe umutla bakan çocukların sesleri yankılanıyor. Uzun süre sonra okullarına kavuşmanın heyecanının yaşayan Suriyeli minikler, okul çıkışı, Türkiye'nin desteğiyle oluşturulan parklarda oyunlar oynayıp yaşıtlarıyla güvenli ortamda keyifli vakit geçirmenin tadını çıkarıyor.

Artan nüfusla birlikte derslik ihtiyacının ortaya çıktığı Cerablus'ta, diğer okulların da eğitime kazandırılması için hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...