Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İzmir'de atlar dehşet saçtı

/ Kaynak: İHA
İzmir'de atlar dehşet saçtı

YAŞAM Haberleri  / İHA

İzmir'in Konak İlçesi'nde Türkçe Olimpiyatları Korteji'nden ve yol çalışmasından korkan atlar, içinde yolcu bulunan fayton sürücüsünün kontrolünden çıkarak Kordon'u birbirine kattı.

İzmir'in Konak İlçesi'nde Türkçe Olimpiyatları Korteji'nden ve yol çalışmasından korkan atlar, içinde yolcu bulunan fayton sürücüsünün kontrolünden çıkarak Kordon'u birbirine kattı. nbsp;Kordon'da bulunan araçlara çarpa çarpa ilerleyen atlar Gündoğdu Meydanı'nda bir taksiyle çarpışarak sıkıştı. Kaza sonucu sıkışan atlar bu sefer eğerlerinden de kurtularak kaçmaya çalışsalar da kısa sürede yakalandılar. Meydana gelen kazada taksi ve faytonla birlikte toplam 9 araçta maddi hasar meydana geldiği öğrenildi. Kaza sonucunda fayton sürücüsü Osman Temen(24) hafif bir şekilde yaralanırken, faytonda bulunan yolcular ve çevredeki vatandaşlar kazayı yara almadan atlattı.
Edinilen bilgiye göre Olay akşam saat 20.30 sıralarında Alsancak Semti 1. Kordon mevkiinde meydana geldi. iddialara göre yolcularını alan fayton sürücüsü Osman Temen, Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı istikametine doğru atları sürmeye başladı. Atlar Gündoğdu Meydanı'na yaklaştığı sırada Türkçe Olimpiyatları Kültür Şenliği Korteji'nden ve yol yapım çalışmalarından korkarak birden koşmaya başladı. Fayton sürücüsünün kontrolünden çıkan atlar yol kenarında bulunan araçlara çarparak koşmaya devam etti. Çevrede bulunan vatandaşlar olay sonucunda büyük bir korku yaşayıp panikle etrafa kaçıştı. Bu sırada Gündoğdu Meydanı'nda şoförlük yapan taksici Murat Dalgın(41)idaresindeki 35 T 7137 plakalı taksiyle, karşıdan gelen atları fark etmeyerek faytonla çarpıştı. Atların çarptığı takside büyük hasar meydana gelirken fayton, taksi ile yol kenarında bulunan dubalar arasında sıkıştı. Faytonun sıkışmasına rağmen hala koşmaya çalışan atlar bu sefer eğerlerinden kurtularak kaçmaya başladı. Kurtulan atlar çevreye daha fazla zarar vermeden civarda bulunan diğer faytoncular tarafından yakalanarak fayton bekleme istasyonundaki direklere bağlandı. Olay sonucu kazayı hafif sıyrıklarla atlatan faytoncu Osman Temen dışında kimsenin yaralanmaması sevindirdi. Meydana gelen fayton kazasından sonra olay yerine gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Fayton İşletmesi Veteriner Hekimi Oya Oral yaptığı açıklamada fayton sürücüsü dışında kimsenin yaralanmamasını mucize olarak değerlendirdi.
Kordon'da faytonlar için uygun bir ortamın olmadığına dikkat çeken Oral, "Sonuçta biz canlı hayvanla iş yapıyoruz. Kordon'da yapılan alt yapı çalışmaları ve ne yazık ki araç trafiği işimizi daha da zorlaştırıyor. Hal böyle olunca kaza kaçınılmaz oldu. Umarım ilerleyen zamanlarda burada yapılacak düzenlemelerle Kordon daha huzurlu olur ve biz işimizi daha rahat yaparız" diye konuşurken, meydana gelen olay sonucu hasar gören araç sürücülerinin zararlarının karşılanacağını belirtti. Kaza sonucu polis tarafından işlemlere başlandığı bildirildi.
##tgvideo##

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...