Kazakistan'da yeni gümüş parada Kül Tigin'in resmi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kazakistan'da yeni gümüş parada Kül Tigin'in resmi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Kazakistan'da, Bozkırın Hazineleri serisine ait yeni gümüş para üzerinde, İkinci Doğu Göktürk Kağanlığı'nı ağabeyi Bilge Kağan ile birlikte yöneten devlet başkanı ve ordu komutanı Kül Tigin'in büstünün resmi yer aldı.

Kazakistan Ulusal Bankası, yaptığı yazılı açıklamada, Bozkırın Hazineleri serisine ait 500 tenge değerindeki yeni gümüş paranın satışa çıktığını belirterek, paranın üzerinde eski Türk halk lideri ve ordu komutanı Kül Tigin'in büstünün resminin yerleştirildiğini kaydetti.

Paranın bir tarafında milli figürler içinde Kazakistan'ın hanedan arması ve "Kazakistan Cumhuriyeti" yazısı yer alırken, diğer tarafında Kül Tigin'in büstünün resmi ve altında da "Kül Tigin" yazısı bulunuyor.

925 ayar gümüşten ve dikdörtgen şeklinde yapılan paranın ağırlığı 31,1 gramı buluyor.

Kül Tigin'in büstü 1889 yılında Moğolistan'ın Orhun Vadisi'nde bulunmuştu. Anıttaki yazılar 1893 yılında bilim adamı Vilhelm Thomsen tarafından deşifre edilmişti. 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...