Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Halep'e 'paraşütlü bombalarla' saldırı: 11 ölü, 25 yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Halep'e 'paraşütlü bombalarla' saldırı: 11 ölü, 25 yaralı

DÜNYA Haberleri  / AA

Halep'in batı kesimlerindeki köy ve ilçelere "paraşütlü bombalarla" düzenlenen hava saldırılarında 11 kişi öldü, 25 kişi yaralandı.

Suriye'nin Halep kentinde muhaliflerin kontrolündeki köy ve ilçelere ''paraşütlü bombalarla'' düzenlenen hava saldırılarında 11 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı bildirildi.

Halep'teki sivil savunma yetkilisi Said Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Halep'in batısındaki Etarib, Daret İzze ilçesi ile İbin köyüne ''paraşütlü bombalarla'' saldırdığını söyledi.

Saldırıda aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu 11 sivilin yaşamını yitirdiğini, 25 kişinin yaralandığı ifade eden Ahmed, ''Sivil savunma ekipleri, Rusların paraşütlü bombalarla saldırdığı İbin köyünde enkaz altından çok sayıda ölü ve yaralı çıkarttı. Bombardımanda Etarib ve Daret izze'de 10'dan fazla evde maddi hasar meydana geldi. Saldırı sonucu bazı evler ise kullanılmaz hale geldi.'' bilgisini paylaştı.

Bombardıman sebebiyle bazı evlerde çıkan yangınların sivil savunma ekiplerince söndürüldüğünü belirten Ahmed, Ruslarının hava saldırısında yaralananların söz konusu yerlerdeki sahra hastanelerine kaldırıldığını bildirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...