Yemen Dışişleri Bakanı'ndan 'BM'nin barış planı'na tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yemen Dışişleri Bakanı'ndan 'BM'nin barış planı'na tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen Dışişleri Bakanı Mihlafi, "Darbeyi kökleştirecek ve Yemen halkını savaşmaya mecbur bırakan milisleri mükafatlandıracak hiçbir çözüm başarıya ulaşamaz ve hiçbir şekilde kabul edilemez." dedi.

Yemen Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'in sunduğu barış planıyla ilgili, "Darbeyi kökleştirecek ve Yemen halkını savaşmaya mecbur bırakan milisleri mükafatlandıracak hiçbir çözüm başarıya ulaşamaz ve hiçbir şekilde kabul edilemez." değerlendirmesinde bulundu.

Yemen Haber Ajansı SABA'ya göre, Mihlafi, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) dışişleri bakanları düzeyindeki olağanüstü toplantısı kapsamında, Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın ile bir araya geldi.

Mihlafi, toplantıda, Ahmed'in sunduğu planın barışı tesis etmesinin mümkün olmadığını, aksine iç çatışmaları daha da artıracağını ifade etti.

Planın, BM'nin 2216 sayılı kararı, Körfez girişimi ve ulusal diyalog toplantısında alınan kararlara aykırı olduğunu belirten Mihlafi, "Darbeyi kökleştirecek ve Yemen halkını savaşmaya mecbur bırakan milisleri mükafatlandıracak hiçbir çözüm başarıya ulaşamaz ve hiçbir şekilde kabul edilemez." ifadesini kullandı.

Yalçın ise Türkiye'nin, Yemen'de meşru hükümeti, ülkenin güvenlik ve istikrarını muhafaza edecek bir çözümü desteklediğini belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...