Kâğıthane’de facianın eşiğinden dönüldü

Düzenleyen:
Kâğıthane’de facianın eşiğinden dönüldü

YAŞAM Haberleri

İstanbul'un Kâgıthane ilçesinde bulunan bir şantiyenin temel çalışması sırasında beton pompası kayarak yan yattı. Yan yatan beton pompası iki apartmana zarar verirken olayda şans eseri yaralanan olmadı.

 

Kağıthane, Talatpaşa Mahallesi, Beyözü Sokak üzerinde meydana gelen olay iddialara göre şöyle gerçekleşti. Sabah saatlerinde sokak üzerinde bulunan bir şantiyeye temel atılması amacıyla beton pompası geldi. Sokağın yokuş olmasından dolayı beton pompasını sabitlemekle güçlük çeken şantiye çalışanları takozlar yardımıyla iş makinesini yerleştirerek çalışmaya başladı. Sokak üzerinde gün boyu çalışan beton pompası gece saat 22.30 sıralarında kaymaya başladı. Beton pompası bir süre kaydıktan sonra sokak üzerinde bulunan iki binaya çarparak yan yattı. Beton pompasının çarptığı iki binada maddi hasar meydana gelirken olayda şans eseri yaralanan olmadı.
Büyük bir gürültü duyduklarını belirten Ekrem Özdemir, ‘’ Sabahtan beri burada duruyor zaten. Yavaş yavaş kaymaya başlamış. Tekerlerin altına takoz koyarak durdurmaya çalışmışlar. Ancak bu sonuçta 40-45 tonluk bir araç bu. Bu şekilde sokak üzerinde durması bile yanlış. Evde çatlaklar bulunduğu için evi boşaltmak zorunda kaldık’’ şeklinde konuştu.
Yapılan bütün ikazlara rağmen beton pompasını sokağa yerleştirdiklerini ifade eden Veli Albayrak,’’ Kayıyordu yavaş yavaş. Tehlikeli olduğunu herkes biliyordu. Şantiye şefi de biliyordu, müteahhit de biliyordu, işçileri de biliyordu. İkaz ettiğimiz halde yine de beton pompasını kurdular. Sonunda bu oldu. Can kaybı yok çok şükür. Ancak binada zarar var. Bu zararı kim karşılar artık bilmiyorum’’ diyerek yaşanan duruma tepki gösterdi.
Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve zabıta ekipleri sokağı güvenlik şeridiyle kapatarak önlem aldı. Meydana gelen olay sonucunda zarar gören apartman sakinlerinin durumdan şikâyetçi olacaklarını öğrenildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...