Atatürk Havalimanı'nda silah sesleri!

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Atatürk Havalimanı'nda silah sesleri!

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Atatürk Havalimanı'na ana kapıdan motosikletle girdikten sonra havaya ateş açıp kaçan kişiyi yakalamak için havalimanı araç giriş-çıkış trafiğine kapandı.

Polisin dur ihtarına uymayan motosikletli iki kişi ile ekipler arasında kovalamaca yaşandı. Yaşanan kovalamaca sonucunda şüpheli iki şahsın etkisiz hale getirilerek gözaltına alındığı öğrenildi. Atatürk Havalimanı'na ana kapıdan motosikletle girdikten sonra motosikletin motorunu patlatıp kaçan kişiyi Havaalanının otopark bölümünde kıskıvrak yakalandı. Saldırganların Mecnun Koca ve Muhammet Hocaali olduğu belirtildi. Havalimanında araç giriş-çıkışı normale döndü.

Atatürk Havalimanı'nda silah sesleri!

TÜRK HAVA YOLLARI BASIN MÜŞAVİRİ'NDEN AÇIKLAMA

Olay sonrası güvenlik güçleri takip başlattı. Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, olay sonrası twitter hesabından yaptığı açıklamada 'Havalimanı çıkışlı uçuşlarımız devam etmektedir' dedi.

VALİ VASİP ŞAHİN'DEN OLAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin twitter hesabından açıklamalarda bulundu. İşte Vali Şahin'in tweetleri;

"Bu gece Atatürk Hava Limanında dur ikazına uymayan motosikletli 2kişi polisimizce havaya ateş edilmek suretiyle durdurularak yakalanmıştır. İlk incelemede şahısların üzerinde herhangi bir silah veya patlayıcı madde bulunmamıştır. Hava limanı yolcu giriş ve çıkışlarına açıktır. Vatandaşlarımızın bunun dışındaki bilgilere itibar etmemelerini rica ediyorum"

MOTOSİKLET KONTROLLÜ ŞEKİLDE PATLATILDI

 Atatürk Havalimanı'nda yaşanan hareketlilik sırasında polis ekipleri alanda kuş uçurtmadı. Özel Harekat polisleri alanda önlem alırken bomba imha ekipleri şüphelilerin terk ettikleri motosiklet üzerinde patlayıcı ihtimaline karşılık fünye ile kontrolü patlatma gerçekleştirdi. 
Atatürk Havalimanı'nda 2 şahsın polis ekiplerinin dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışmasıyla alanda yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kaçan şahısların yakalanması için yaşandığı kovalamaca sırasında Özel Hareket ve Çevik Kuvvet polislerinin de dahil olduğu emniyet güçleri çevrede adeta kuş uçurtmadı. 
Bomba imha uzmanlarının şüpheli şahısların bıraktıkları motosiklet üzerinde incelemelerde bulundu. Ekipler motosiklet üzerinde patlayıcı madde olma ihtimaline karşı, fünye ile kontrollü bir şekilde patlama gerçekleştirdi. 
Yapılan incelemelerin ardından motosiklette herhangi bir patlayıcıya rastlanmadı. Olayın kontrol altına alınmasıyla birlikte Havalimanı'na giriş ve çıkışlar normale döndü 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...