Aslan sil baştan

Düzenleyen:
Aslan sil baştan

SPOR Haberleri

Henüz 6. haftadan şampiyonluk havasına giren Galatasaray 10. haftada tepetaklak oldu.

İçeride Trabzon’un ardından Başakşehir’e de mağlup olan sarı-kırmızılıların üstüne karabulutlar çöktü. Cuma günkü yenilginin ardından G.Saray’da futbolun “Karar mekanizmaları” Alp Yalman, Cenk Ergün, Levent Nazifoğlu, Başkan Dursun Özbek’in “acil” çağrısıyla toplanma kararı aldı. Florya ve Riva projelerine onay aldıktan sonra tam derin bir “oh” çekecekken, futbol takımının aldığı başarısız sonuçlarla büyük stres içine giren Özbek, kurmaylarına “Bir an önce bu gidişata dur deyin” emri verdi. G.Saray’ın geleceğini an itibarıyla elinde tutan dörtlünün gerçekleştirdiği toplantıda birinci gündem maddesi Teknik Direktör Jan Olde Riekerink oldu. Florya’nın patronu olarak kredisi kalmayan Hollandalının sarı-kırmızılı takımdaki geleceği Kadıköy’de oynanacak Fenerbahçe derbisinden çıkacak sonuca bağlı.

Sneijder kızdırdı
Yöneticiler 15 günlük süreçte ise tecrübeli çalıştırıcıdan bir takım kararlar alması, kadro yapısını ve isimlerde değişiklik yapması istenecek.  Özellikle Serdar Aziz’in, Başakşehir maçında oynatılmamasına çok öfkelenen yöneticilerin “Bizi de zor durumda bıraktı” ifadeleriyle Hollandalıyı eleştirdikleri öğrenildi. G.Saray’da futboldan sorumlu isimlerin toplantıdaki ikinci maddesi ise takımın yıldızı Sneijder’di. Hollandalı yıldızın maç çıkışında, “Bu sonucun nedenini bana değil, diğer insanlara sorun” şeklindeki ifadesini “Yakışıksız” olarak nitelendiren ve “Takımı eksik oynatıyor” kanısında olan yetkililer biriken diğer meseleleri de göz önünde bulundurarak devre arasında oyuncunun menajeriyle masaya oturma kararı aldı.

Takıma 2 gün izin

Başakşehir maçının ardından dün Florya’da antrenmana çıkan Galatasaraylı futbolcular, bugün ve yarın izin yapacak. Teknik direktör yönetiminde dün keyifsiz bir çalışma gerçekleştiren sarı-kırmızılı oyuncular çalışmalara salı günü 19.00’da başlayacak.

CİMBOM TRANSFERE ÇOK PARA DÖKTÜ AMA

Kadrosuna 7 önemli oyuncu katan Galatasaray, bu isimlerden beklediği verimi alamadı

Galatasaray’ın 10 haftalık periyotta yaptığı 7 flaş transferden sadece 2’si düzenli 11 oyuncusu olabildi: Eren Derdiyok ve Tolga Ciğerci… Ancak son haftalarda bu iki isim de duraklama dönemine girdi. Cezası sebebiyle Başakşehir maçında forma giyemeyen Tolga, koşu mesafeleriyle, pas yüzdeleriyle dikkat çekse de 9 maçta ne asist yapabildi ne de gol atabildi. Sezona fırtına gibi giriş yapan Eren Derdiyok ise, gol diyetine devam ediyor.  En son 5. haftadaki Beşiktaş maçında fileleri havalandıran tecrübeli forvet, sonraki 5 karşılaşmada da suskun kaldı. Başakşehir maçında da önünden geçen toplara dokunamayan Eren, taraftara saç baş yoldurttu.

Sabri’yi yakalayamadı
Galatasaray’ın transfer ettiği diğer 5 isimden 3’ü hayal kırıklığı oluştururken, 2’si ise ligde henüz forma giyemedi. Josue takıma hiçbir  fayda sağlayamazken, Cavanda 32 yaşındaki Sabri’nin temposuna dahi çıkamadı. De Jong ise Galatasaray orta sahasına hiçbir artı katamadı. Serdar Aziz iyileşmesine rağmen forma şansı bulamadı, Sigthorsson’un ise ne zaman sarı-kırmızılı formayı giyeceği meçhul.

De Jong    -    2.5 milyon
Sigthorsson    700 bin    1.2 milyon
Serdar     4.5 milyon    2 milyon
Cavanda    1.8 milyon    875 bin
Josue    -    700 bin
Eren     4 milyon    2.1 milyon
Tolga     3 milyon    2 milyon

Yeniler ne yaptı?

FUTBOLCU    SÜRE (dk.)    
De Jong             178
Sigthorsson         0
Serdar Aziz         0
Cavanda            163
Josue              208

BURHAN CAN TERZİ

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...