Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avrupa, vatanımıza artık saygı duymalı

Düzenleyen:
Avrupa, vatanımıza  artık saygı duymalı

GÜNDEM Haberleri

AP Başkanı Schulz’la telefonda görüşen Başbakan: Hakkımızda önyargılı ve talihsiz beyanatlar veriliyor. Biz, hukuk çerçevesinde kanlı terör örgütleriyle mücadele ediyoruz

Yıldırım: Teröre destek verenlere Avrupa’daki bazı siyasi çevrelerin sahip çıkması, kamuoyumuzu rahatsız ediyor. Bağımsız mahkemelerimize herkes saygı göstermeli. Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa’yı Türkiye hakkında yapılan karalamalar dolayısıyla ikaz etti. Yıldırım, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz ile yaptığı telefon görüşmesinde, Avrupa’daki bazı çevrelerin yanlış ve eksik bilgilerden hareketle, temelsiz önyargılarla talihsiz beyanatlarda bulunduklarını söyledi. Yıldırım, yargının bağımsız olduğunu ve işlemlerini kuvvetler ayrılığı ve hukukun üstünlüğü ilkesi çerçevesinde gerçekleştirdiğini, ülkenin hâlihazırda başta PKK ve FETÖ olmak üzere eli kanlı terör örgütleriyle mücadele ettiğini dile getirdi.  Bunun son örneğinin Diyarbakır’da yaşanan ve PKK tarafından üstlenilen saldırı olduğunu belirten Yıldırım, hain terör şebekelerine destek verenlerin, her kim olursa olsun, yargı sürecinden bağışık olmalarının hiçbir hukuk devletinde mümkün olmadığını, bu bağlamda bağımsız mahkemelerce alınacak kararlara herkesin saygı duyması gerektiğini vurguladı.  Başbakan Yıldırım, Türkiye’deki gelişmelerin Avrupa kamuoyuna çarpıtılarak yansıtılmasından ve teröre destek verenlere Avrupa’da bazı siyasi çevrelerce arka çıkılmasından kamuoyunun büyük rahatsızlık duyduğunu dile getirdi.

TEMASLAR DEVAM EDECEK
Yıldırım ayrıca Türkiye’nin AB üyelik hedefinin kararlılıkla devam ettiğini, Türk ve AB makamları arasındaki diyaloğun artarak sürmesini istediklerini belirtti. Schulz da, Türkiye’deki gelişmeler konusunda değerlendirmelerini aktardı. Schulz, Türkiye-AB iş birliğinin ortak değerler ve çıkarlar temelinde daha da derinleştirilmesinden yana olduğunu, tüm Avrupa için önemli bir ortak olan Türkiye’deki gelişmelerin doğal olarak Avrupa kamuoyu tarafından yakından takip edildiğini belirterek, birbirini iyi anlamanın büyük önem taşıdığını ifade etti. Başbakan Yıldırım ve AP Başkanı Schulz, önümüzdeki dönemde Türkiye-AB iş birliği ile gündemdeki diğer konuların karşılıklı üst düzey temaslarda ele alınması konusunda mutabık kaldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...