Recep Akdağ: Halk idam istiyor

Düzenleyen:
Recep Akdağ: Halk idam istiyor

GÜNDEM Haberleri

Recep Akdağ, “Vatandaşlarımızın yüzde 90’ı idam cezasından yana. Belli suçlar için bu ceza verilsin” dedi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sınırlı idam cezasının getirilmesi gerektiğini belirterek, toplumun da büyük oranda idamı istediğine dikkat çekti. Bazı gazetecilerle sohbet eden Akdağ’ın gündeme ilişkin tespitleri şu şekilde:
“Belli suçlar, kısıtlanmış alanlar için ben idam cezasının gelmesi gerektiğine inanıyorum. İnsanların üstüne bomba atan, masum insanları, çocukları, kadınları her kimse öldüren insanlar var. Toplumun vicdanına uygun hukuk yapmak gerekir. ABD ve Japonya’da idam cezası yok mu? Cumhurbaşkanımız ile Japon Başbakanı’nın konuştuklarını hatırlıyorum.  ‘Japonya’da birkaç şeyi asla konuşamazsınız. İdam cezasının kaldırılmasını asla gündeme getiremezsiniz’ dedi. Meydanlar istiyor, anketlerde toplumun 80-90’ı böyle bir cezanın gelmesini istiyor. Dünya hukukunda uygulanabilir bir ceza. Ben hukukçu değilim, geriye yürüyüp yürümeyeceğini bilmiyorum. Ama küçük bir çocuğun ırzına geçip boğup kenara atan biri var. Hukukun bunun gereğini yapmasını isteyebiliriz. Ayıplamak gerekmiyor. Dolayısıyla vatandaşın meşru olabilecek bir talebine kulak tıkamamak yazım. 15 Temmuz’dan itibaren vatandaş ile çok sık bir araya geldik. Gittiğimiz her yerde ama her yerde karşımıza bunu çıkartıyorlar. 15 Temmuz gecesi Erzurum’daydım. Meydana toplanan 120 bin kişi vardı. Orada idam istiyoruz diye vatandaş bağırıyordu.”

BAŞKANLIK HIZ KAZANDIRIR
Anayasa değişikliği kapsamında gündeme gelen başkanlık sistemi ile ilgili de görüşlerini açıklayan Akdağ, “Ben işin pratik tarafına bakıyorum. Mesela, şu anda milletvekiliyim. Yerel sorumluluklarım var. Benden o kadar çok şey bekleniyor ki. Aynı zamanda milletvekiliyim, Meclis’te oy kullanmam lazım. Aynı zamanda bakanım. Üç şapka birden çok zor” dedi. Parlamenter sistemde, yasama ve yürütmenin birbirinden ayrılmasının zorluğuna dikkat çeken Akdağ, “Hiçbir zaman parlamento kendi hükümetlerinin söylediklerinin dışına çıkmamıştır. Yasama ve yürütmenin birbirinden ayrılması ve yürütmedeki bakanların kendi işlerine odaklanması lazım. Başkanlık sistemi ile işlerin daha süratli yapılmasına imkân verilmesi var. Türkiye daha uzun yıllar reform gerektiren bir ülke olacak. O sebeple de süratle çalışan bir sisteme ihtiyacımız olacak. Başkanlık sistemi gerçekten pratik ve çabuk çalışan bir sistem. ABD’de bunu görüyoruz. Tek adamlık olmaz. Vatandaş oy verir ya da vermez. Türk halkının demokratik ferasetinin birçok Batılı ülkeden ok daha ileri olduğuna inanıyorum. Halkın yüzde 80-90’ı oy kullanıyor. Diktatörlük, gücü eline geçiren insanların zorbalıkla, silahla ülkeyi yönetmesidir. Türkiye’de böyle bir şey olmaz.”

Yücel Kayaoğlu

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...