Bilişim stratejik sektör olarak ele alınmalı

Düzenleyen:
Bilişim stratejik sektör olarak ele alınmalı

Ekonomi Haberleri

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı İlker Tabak, darbe girişimi ve ABD’ye yapılan siber saldırıların bilişim sektörünün önemini bir daha ortaya koyduğunu belirterek, “Türkiye güçlü olmak istiyorsa bilişim sektörünü stratejik olarak ele almalı” dedi.

Bunun için devletin yerli bilişim ürünlerinin ve yerli bilişim markalarının geliştirilmesine önayak olması gerektiğine dikkat çeken Tabak şunları söyledi: “15 Temmuz’da darbe girişiminin bilişim alanında yapılmaya çalıştığına tanık olduk. Geçtiğimiz günlerde Amerika’yı sarsan siber saldırıda akıllı cihazlar kullanıldı. Bu siber saldırıda bilgisayarların yanı sıra ‘nesnelerin interneti’ olarak adlandırılan internete bağlı cihazların akıllı aletlerinin kullanıldığını gördük. Siber tehditlere karşı ülke düzeyinde siber güvenlik farkındalığının oluşturması gerekiyor. Eğer 21’inci yüzyılın etkin gücü olmak istiyorsak kendi teknolojilerimizi üretmeliyiz. Ayrıca Türkiye’nin Sanayi 4.0 konusundaki ulusal stratejisini en kısa sürede belirlemesi ve yol haritasını çizmesi gerekiyor. Aksi takdirde Türkiye gelişmişlik düzeyini yakalayabilmek için treni kaçırmış olacak.”

Osman Çobanoğlu

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...