Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünyanın en büyük kargo uçağı Trabzon'a inemedi

/ Kaynak: İHA
Dünyanın en büyük kargo uçağı Trabzon'a inemedi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Alman askerlerine ait malzemeleri taşıyacak olan Dünyanın en büyük kargo uçağı Antonov AN-25'in Trabzon Havalimanı'na yapacağı iniş iptal edildi.

Afganistan'da Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde görev yapan Alman askerlerine ait malzemeleri taşıyacak olan dünyanın en büyük kargo uçağı Antonov AN-25'in pazartesi sabah Trabzon Havalimanı'na yapacağı iniş iptal edildi. nbsp;Devlet Hava Meydanları (DHM) Genel Müdürlüğü tarafından iptal edilen uçuşun gerekçesi ile ilgili olarak uçağın 640 ton yükle inecek olmasının piste zarar verebileceği ve 88,5 metrelik kanat uzunluğunun tehlikeye yol açabileceği endişesinin etkili olduğu öğrenildi. Pazartesi sabah saat 06.00'da inmesi planlanan dev kargo uçağında bir tank ile 25 askeri aracın taşınması planlanıyordu. nbsp;Dünyanın en büyük kargo uçağı olma özelliği taşıyan ANTONOV AN-225 Mriya şuana kadar sadece 1 adet üretilebildi. Altı adet motora sahip Rus yapımı uçağın kanat açıklığı 88 metre, kanat yüksekliği 83. 6 metre, 250 ton yük taşıyabiliyor. Maksimum 640 ton ağırlık taşıyabilen uçak, bir kalkışta 15,400 km yol kat edebilen kargo uçağının 32 adet tekeri bulunuyor.
Afanistan'dan 25 Nisan tarihinden itibaren ISAF bünyesinde görev yapan Alman askerlerine ait malzemeler Trabzon Havalimanı'na getirilerek buradan limandaki gemilerle Almanya'ya götürülüyor.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...