Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Münih plastik şişelerden üretilen forma ile sahaya çıktı

Düzenleyen:
Münih plastik şişelerden üretilen forma ile sahaya çıktı

SPOR Haberleri

Bundesliga devi Bayern Münih, Hoffenheim ile kendi evinde oynadığı maça denizden toplanan plastik şişelerden üretilen forma ile sahaya çıktı.

Adidas ile Çevre Koruma Örgütü Parley'in ortak çalışmasıyla Maldiv adalarının sahiline vuran çöpler toplanırken, plastik şişeler ise ayıklandı. Deniz suyunda ancak 450 yılda eriyip yok olan bu şişelerden iplik elde edildi. Üç yıl süren çalışma sonucunda Bayern Münih'in bu hafta giydiği formalar elde edildi. Her forma için 28 adet plastik şişe işlendi. Formaların bir özelliği de çok hafif olmaları.

Çevre sağlığına dikkat çekmeyi amaçlayan formaların tam görünebilmesi için sponsor şirket, göğüs reklamının beyaz olmasından vazgeçti. Sponsor şirket ve Bayern Münih logoları formada gölge olarak yer aldı.

Adidas 2017 yılında denizden toplanan çöplerden bir milyon adet futbol ayakkabısı imal etmeyi planlıyor. Bir ayakkabı için 11 adet plastik şişe gerekiyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...