Dünyayı ayağa kaldıran hareket! Bir ülke, benzinli aracı yasaklıyor

Düzenleyen:
Dünyayı ayağa kaldıran hareket! Bir ülke, benzinli aracı yasaklıyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Norveç meclisi 2025 yılında tüm fosil yakıtlı araçların satışını yasaklamayı tartışıyor. Eğer onay görürse, bu uygulama dünyada bir ilk olacak.

Norveç hükümeti, 2025 yılında bütün fosil yakıt kullanan araçların satışını ülkede yasaklamayı planlıyor. Uzmanlar bu adımın, kaydedilmiş en büyük ekolojik ilerleme olacağı yorumunu yapıyor. Norveç basınının yaptığı habere göre, bu önergenin öncülüğünü mecliste söz sahibi olan bir sağ-kanat partisinin yaptığı söylendi. Eğer önerge onay alırsa Norveç, sadece ekolojik açıdan değil, ekonomik olarak da kazanç sağlayacak. Norveç'in bütçesinin büyük bir kısmının petrol endüstrisine bel bağladığı belirtiliyor.
ELON MUSK: BU ÜLKE BİR HARİKA
Norveç basınının yaptığı bu haberden sonra, Elektrikli arabalar üreten Tesla Motors'un sahibi olan Elon Musk'tan yorum gecikmedi. Twitter adresinden yaptığı yorumda, "Norveç'in 2025 yılında benzinli araçları yasaklayacağını duydum. Ne harika bir ülke. Gerçekten harikasınız!" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...