Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'HDP'lilerin TBMM'ye gelmemesi olumsuz etki yaşatmaz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'HDP'lilerin TBMM'ye gelmemesi olumsuz etki yaşatmaz'

POLİTİKA Haberleri  / AA

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, HDP Sözcüsü, Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in açıklamasına ilişkin, "HDP milletvekillerinin TBMM'ye gelmemeleri TBMM Genel Kurulundaki ve komisyonlardaki görüşmelerde olumsuz bir etki yaşatmaz." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, HDP Sözcüsü, Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in, Diyarbakır'daki olağanüstü toplantılarının ardından yaptığı, "Yasama organındaki çalışmalarımızı durdurmaya ve bir kez daha halklarımızla buluşmaya karar verdik" açıklamasını, AA muhabirine değerlendirdi.

Elitaş, "Bu açıklama ne anlama geliyor?" sorusuna, "Hiçbir anlama gelmiyor, 'ben oynamıyorum', mızıkçılık anlamına geliyor." yanıtını verdi.

Mustafa Elitaş, seçilmiş milletvekilinin görev yerinin parlamento olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Parlamentoya gelecek ve görevini yerine getirecek. Seçildiği yörenin halkının taleplerini, dileklerini TBMM'de gündeme getirecek. Milletvekili seçilmek, parlamentoda görev yapmak demektir. Yoksa halkla buluşmayı zaten il teşkilatları, parti örgütleri yapıyor. HDP'lilerin TBMM'ye gelmemeleri herhangi bir sorun ifade etmez, Meclisin çalışmalarında da herhangi bir olumsuzluk yaşatmaz."

"Gereksiz bir işlem yapıyorlar"

"HDP'lilerin ihtisas komisyonlarına gelmemelerinin, komisyon çalışmalarında nasıl bir etki yaşatacağının" sorulması üzerine Elitaş, "HDP milletvekillerinin komisyonlardaki temsili belli. Komisyonların çalışamaması gibi bir durum söz konusu olmaz. Komisyon salt çoğunluğu ile toplanır ve çalışmalarını yerine getirir. HDP'lilerin gelmemesi TBMM Genel Kurulundaki ve komisyonlardaki görüşmelerde olumsuz bir etki yaşatmaz." ifadesini kullandı.

Mustafa Elitaş, anayasada bazı değişiklikler içeren teklifin Meclise sunulacağı anımsatılarak, "HDP'liler, 'biz bu çalışmada yer almadığımız için, anayasadaki bu değişiklikleri kabul etmiyoruz' diyebilirler mi?" sorusuna, "Bunu söylemeye hakları yok, ne söyleyeceklerse gelip Mecliste söyleyecekler. Biz zorla içeri sokmamazlık yapmıyoruz, kendileri gelmeyeceklerini söylüyorlar. Bir karar almışlar ve bu karar çerçevesinde gelmeyeceklerini söylüyorlar." karşılığını verdi.

HDP'nin "Halkla buluşacağız" açıklamasına ilişkin Elitaş, "Milletvekili ile halk, zaten hep beraberdir. Gereksiz bir işlem yapıyorlar bence. Milletvekili zaten halktan hiçbir zaman ayrılmamıştır ki. Halktan ayrılanı millet cezalandırır." diye konuştu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...