Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Albayrak: 2018'de gaz ulaşmayan şehir kalmayacak

Düzenleyen:
Albayrak: 2018'de gaz ulaşmayan şehir kalmayacak

GÜNDEM Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye genelinde 40 ilçeye doğalgaz dağıtım töreninde yaptığı konuşmada "2018 yılını sonuna kadar tüm Türkiye'de gaz ulaştırmadığımız şehir kalmayacak" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak,  Türkiye'de doğalgaz sektörüne 11 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirterek,  "Hakkari'ye kadar doğalgazın gitmediği ilimiz kalmayacak. Doğudaki  vatandaşlarımızı istismar eden, imkansızlık içinde bırakmak için elinden geleni  yapan hatta onları katleden bu alçak örgüte rağmen, bu hain örgüte inat biz  Hakkari'ye de Şırnak'a da doğalgazı getireceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın." dedi. 

Bakan Albayrak, Üzümlü ilçesindeki 15 Temmuz Zafer Meydanı'nda,  Türkiye genelinde 40 ilçeye doğalgaz dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Enerji  ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak Türkiye'ye uzun bir dönemden beri kaliteli,  güvenli ve istikrarlı enerji sağlamak için enerjinin her alanında yoğun  çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Çalışmalarının sadece elektrik alanında değil, doğalgaz alanında yoğun  şekilde sürdürüldüğünü dile getiren Albayrak, bu törenin sadece Üzümlü için değil  Türkiye'de yarım milyondan fazla insanın bu yıl itibariyle doğalgaza kavuşması  açısından da önemli bir tören olduğunu ifade etti.

Albayrak, Ak Parti iktidarı olarak halka en iyi hizmeti sunmak  amacıyla 'Her şey Türkiye için' diyerek yola çıktıklarını belirterek, şöyle devam  etti:

"Çıktığımız bu yolda bugün hamdolsun 40 ilçemizdeki vatandaşlarımızın  da doğalgaz konforunu yaşamasına vesile oluyoruz. AK Parti göreve geldiğinde  Türkiye'de sadece 6 ilde doğalgaz kullanılıyordu, bugün, 'Doğalgazı olmayan  şehrimiz kalmayacak' diyerek çıktığımız bu yolda şükürler olsun ki 2016 yılı  itibariyle 76 ilimizi geçtik. 2016 yılında tamamlanan çalışmalarla şu ana kadar  Bitlis, Bingöl, muş, Iğdır ve Mardin'de yaşayan vatandaşlarımız da doğalgaz ile  buluştu. Sadece şehir merkezlerine değil bugün burada açılışını  gerçekleştirdiğimiz Üzümlü ile Rize Gündoğdu'dan İzmir Ödemiş'e, Sinop merkezden  Bitlis Tatvan'a, Mardin Kızıltepe'den, Kütahya Çavdarhisar'a, Amasya Taşova'dan  Hatay Defne'ye kadar 40 ilçemiz daha bu yıl sonuna kadar doğalgaza kavuşuyor."

Albayrak, Üzümlü'deki tören ile yarım milyondan fazla vatandaşın  doğalgaz rahatlığına kavuşacağını vurgulayarak, vatandaşların bu soğuk kış  günlerinde hayır dua etmelerinin en büyük dilekleri olduğunu kaydetti.

"2018'DE GAZ ULAŞTIRILMAYAN YER KALMAYACAK"

Türkiye'deki doğalgaz yatırımlarına devam ettiklerini aktaran  Albayrak, şunları kaydetti:

"2016 yılı bitmeden 300 milyon lirayı aşan bir yatırımla tüm  Türkiye'deki doğalgaz genişleme yatırımlarımıza devam ediyoruz ve edeceğiz. İlk  günden beri hep bir şey diyoruz. Cumhurbaşkanımızın bize öğrettiği bir şey var  'durmak yok yola devam, çalışmaya devam'. İşte bugün de bunun bir sembolü olarak  bu güzel açılış için karşınızdayız. İnşallah aralık ayındaki ihalesi ile Ağrı'yı  da 2017 yılında doğalgaza kavuşturacağız. Buna müteakip Tunceli'de 2017 yılı  içerisinde inşallah doğalgaza kavuşması için adımları atıyoruz, atacağız. Geriye  kaldı Şırnak Artvin, Hakkari. 2017 yılında inşallah Şırnak, 2018 yılında da en  geç Artvin ve Hakkari'yi doğalgazla buluşturarak 2018 yılını sonuna kadar tüm  Türkiye'de gaz ulaştırmadığımız şehir kalmayacak."

Terör olaylarına da değinen Albayrak, "2016 yılı krizlerle, iki  seçimle, PKK, DEAŞ ve FETÖ terör örgütlerinin ardı arkası kesilmeyen  saldırılarıyla, buna müteakip son olarak ihanette zirve noktasına ulaşan hain  darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Hamdolsun sizlerin ve milletimizin dimdik  sapasağlam duruşuyla 2016 yılındaki tüm bu belaları def ederek ve daha da  güçlenerek altından kalktık. Şimdi daha da gaza basma daha da çok çalışma daha da  iş üretme, Başbakanımızın tabiriyle taş üstüne daha da çok taş koyma  zamanındayız." dedi.

Albayrak, gelecek yıl da insanlara doğalgaz konforunu yaşatmak için  mücadele edeceklerini anlatarak, "2017 yılında, 2016'nın da üstünde bir  performansla bugün açılışını yaptığımız sayıdaki ilçeden daha fazla inşallah,  ilçemize, bölgemize, vatandaşımıza gaz konforunu ulaştırmak için mücadele  edeceğiz, çok çalışacağız. Bugün burada Hem BOTAŞ firmamızdan, hem özel sektör  dağıtım firmalarımızdan söz almak istiyorum. Sizlerin huzurunda 2017 yılı çok  daha büyük yatırımların gerçekleştirileceği bir yıl olacak inşallah." şeklinde  konuştu.

"YAKLAŞIK 50 MİLYON VATANDAŞIMIZ FAYDALANIYOR"

Doğalgaz yatırımın bölgeye iş imkanı da sunacağını dile getiren  Albayrak, "Yapılan bu yatırım sadece il ve ilçelerimizin doğalgazla buluşmasına  vesile olmayacak aynı zamanda buralarda yeni iş imkanlarının doğmasına, istihdama  ve şehirlerimizin kalkınmasına ciddi katkı sağlanacak. Bugün Türkiye'de doğalgaz  kullanan hane sayısı 13 milyona yaklaştı. Bunu aileler bazında çarptığımızda  yaklaşık 50 milyon vatandaşımız doğalgaz hizmetinden faydalanıyor. Milletimizi  her şeyin en iyisine layık, sizler her şeyin en iyisine layıksınızdır mottosuyla  sizlerin rahatı için gece gündüz demeden çalışmak bizim boynumuzun borcu."  ifadelerini kullandı.

Albayrak, Türkiye'nin her tarafına eşit hizmet götürmeye  çalıştıklarını vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Biz ilk günden beri 'batıda ne varsa doğuda da ol olacak' dedik.  Dedik mi? Dedik. Bunun için batıda doğalgaz varsa doğuda da olacak. Tüm  Türkiye'yi 780 bin kilometre görerek, bu şuurla çalışarak, hizmet aşkıyla ortaya  koymaya çalıştık. Ne oldu, gece gündüz çalıştığımız bu süreçte müteahhitlerimiz  tehdit edildi, iş makineleri yakıldı, işçilerimiz tehdit edildi, kaçırıldı. Niye?  Bizim Kürt kardeşimiz bu imkana sahip olmasın, Türk kardeşimiz sahip olmasın,  Ahıskalı kardeşlerimiz bu imkana sahip olmasın. Ama birileri, özellikle terör  örgütü mensubu ve onların maşası olmuş birileri Türkiye gelişmesin, kalkınmasın  diye çabaladı durdu. Korktuk mu? Hayır. Elhamdulillah, Allah'tan başka hiçbir  şeyden korkmadık. Hizmete devam dedik. İşte tıpkı bugün buradaki açılış gibi  önemli açılışlara, yatırımlara hız kesmeden devam ettik."

Doğalgaz gitmeyen il kalmayacağını söyleyen Albayrak, "Hizmet ortada.  Hakkari'ye kadar doğalgazın gitmediği ilimiz kalmayacak. Doğudaki  vatandaşlarımızı istismar eden, imkansızlık içinde bırakmak için elinden geleni  yapan hatta onları katleden bu alçak örgüte rağmen, bu hain örgüte inat biz  Hakkari'ye de Şırnak'a da doğalgazı getireceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Albayrak, doğalgaz yatırımlarına işaret ederek, "Doğalgaz sektöründe  bugüne kadar 11 milyar TL'yi, eski parayla 11 katrilyonu aşan yatırımlar yaptık.  Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar her hanenin doğalgazla  buluşmasını sağlamak için altyapı yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.  Ekim ayı içerisinde Başbakanımızın onayı, Bakanlar Kurulumuzun da aldığı kararla  doğalgaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan merkez nüfusu 20 bin ve  üzerindeki ilçelerimize de doğalgazın götürülmesi için BOTAŞ'ımıza talimat  verdik."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...