Leylek yuva yaptı, direk yerinde kaldı

/ Kaynak: CHA
Leylek yuva yaptı,  direk yerinde kaldı

YAŞAM Haberleri  / CHA

Yol yapımı için taşınması gündeme gelen direğe, leylek yuva yapınca ekipler bu işi son bahara bıraktı



Adana'nın Ceyhan ve Yumurtalık ilçeleri arasındaki yol çalışmalarında kaldırılmak istenen elektrik direklerinden birinde leylek yuvasına rastlanınca direğin kaldırılması göç sonrasına bırakıldı.

Ceyhan ve Yumurtalık ilçeleri arasındaki karayolunu genişletme çalışmaları sırasında BOTAŞ Ceyhan Bölge Müdürlüğü'ne ait enerji nakil hatlarının da kaldırılması kararı alındı. Yol çalışmasına engel teşkil eden 23 direğin kaldırılması çalışmalarında direklerden birinde leylek yuvası olduğu görüldü. Ekipler bunun üzerine leyleklerin yuva yaptığı direğe dokunmadı. Leyleklerin yuvasını bozmayan ekipler, söz konusu direğin taşınması işlemini yavru leylekler sebebiyle göç mevsiminin sonrasına erteledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan BOTAŞ Ceyhan Bölge Müdür Vekili Ahmet Bahar, "Leylek yuvasında 4 tane yavru leyleğin olduğu görüldü. 22 tane direğimizi kaldırdık, bu direği kaldırmadık, yavruların büyümesi ve göçmen kuşu olması nedeniyle terk edinceye kadar direk yerinde duracak, onu bekleyeceğiz ve Karayolları ile görüşüp yol çalışması başladığı zaman direği kaldıracağız." dedi.

Leylek yuvasının bulunduğu yerde çiftçilik yapan Mustafa Köfteci, "Yumurtalık yolu üzerinde yıllardan beri bu leylekler burada misafir olur. Hayvanların yaşama hakkının göz önünde bulundurarak göç mevsimine kadar burada kalmalarına müsaade edenlere teşekkür ediyorum." dedi.
YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...