Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriyeli'ler, korkudan Erdoğan'ı izlemeye gelemedi

Suriyeli'ler, korkudan Erdoğan'ı izlemeye gelemedi

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan'ın Reyhanlı'ya yaptığı ziyareti,Suriyeliler, kendilerine yönelik tepkiden çekindikleri için evlerinde televizyondan izlemek zorunda kaldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yaptığı ziyareti, burada yaşayan Suriyeliler, kendilerine yönelik tepkiden çekindikleri için evlerinde televizyondan izlemek zorunda kaldı.
İlçedeki bombalı saldırılardan sonra kendilerine karşı oluşan tepkiden çekinerek ortalardan çekilen ve adeta evlerine kapanan Suriyeli sığınmacılar, çok sevdikleri Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Reyhanlı ziyaretinde canlı olarak görememenin hayal kırıklığını yaşadı. Kardeşçe yaşadıkları, misafir kaldıkları Reyhanlı'da saldırıdan sonra bir anda suçlu gibi gösterildiklerini dile getiren Suriyeli sığınmacılardan Abu Hasan, 13 kişilik ailesi ile Başbakan Erdoğan'ın Reyhanlı mitingini evindeki televizyondan izledi. Bombalı saldırılardan sonra evlerinden genellikle çıkmadıklarını anlatan Abu Hasan, Başbakanın ilçeye gelmesinden büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Hasan, "Başbakanı cok yakından görmek isterdim. Miting yapılan yere ailemle gitmek isterdim. Ama Reyhanlı'da patlayan bombaların sonucunda evim de izlemek zorunda kaldık. Miting alanında Reyhanlı ve Suriyeli mülteciler arasında bir olay olmasın diye gitmedim Biz burada Reyhanlı halkıyla kardeşçe yaşıyorduk, istediğimiz gibi gezip herkesle arkadaştık. Ama bombalar patladıktan sonra sanki bizler kendimizi suçlu gibi hissettik. Ben inanmıyorum ki bombayı patlatan kişileri Beşar Esad yanlıları. Bizleri burada, Reyhanlı'da tedirgin etmek için bunları yapıyorlar. Ama bilsinler ki bizler Reyhanlı halkıyla kardeşçe yaşıyoruz ve de yaşamaya devam edeceğiz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan tek isteğim Suriye'deki akan kanı durdursun" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...