Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gmail hack'lendi!

Gmail hack'lendi!

TEKNOLOJİ Haberleri

Google'ın en çok kullanılan uygulamalarından biri olan Gmail'de büyük bir açık bulundu. Açığı bulan öğrenci Google'dan para ödülü aldı.

Dev teknoloji şirketlerinden biri olan Google'ın e-posta dünyasının vazgeçilmez uygulaması haline gelen Gmail de bulunan güvenlik zafiyeti gündeme bomba gibi düştü. Pakistanlı bir öğrencinin bulduğu açığı Google bildirmesiyle büyük bir tehlikeden kurtulan şirket bu durum karşısında para ödülüyle karşılık ödemeye çalıştı. Peki, Pakistanlı öğrenci nasıl bir açık buldu?

Ahmed Mehtab isimli öğrenci Google'ın aynı bilgisayar üzerinden açılan hesapları ortak olarak algıladığını ve birbirine bağladığını keşfetti. Bunun üzerine kullanılmadığı için kapanan hesaplardan her hangi birinin adına aldığı yeni Gmail ile bütün hesaplara erişebildiğini gördü.

Ülkesinde yazılım geliştiriciliği okuyan öğrenci bu haberden sonra dünya medyasında geniş yer buldu. Hatta konuyla ilgili konferanslar bile düzenlenmeye başlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...