Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Unatıkan'a dünüründen böbrek nakli yapıldı

Unatıkan'a dünüründen böbrek nakli yapıldı

YAŞAM Haberleri

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Özel Servisi'nde yatmakta olan eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a böbrek nakli yapıldı.

Dünürü Ali Rıza Üstün'den alınan böbrekle sağlığına kavuşan eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın durumu ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Ünal, AÜ Rektör Yardımcısı Ömer Geçici, Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hüseyin Koçak, Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan katıldı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan nakillerle ilgili bilgi veren AÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ömer Geçici, "Son üç haftadır daha önce olduğu gibi gecelerini gündüze katan arkadaşlar çok başarılı nakiller gerçekleştirdi. 20'nin üzerinde böbrek, 10 üzerinde karaciğer, bir kalp nakli gerçekleştirildi. Bugün itibari ile eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a böbrek nakli yapıldı" dedi. Unakıtan'ın durumu ile ilgili bilgi veren Prof.Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan da, Unakıtan'ın daha önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne geldiğini, bir takım tetkikler yapıldığını belirtti. Doç. Dr. Dinçkan, tetkikler neticesinde beklemek gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "O bekleme sürecini tamamladık. Artık nakil yapmaya engel bir durumu kalmadı. Kendilerinin de isteği ile bugün itibari ile böbrek naklini gerçekleştirdik.
Yaklaşık 3- 3,5 saat süren ameliyat oldu. Ameliyat gayet başarılı geçti. Normal standart bir böbrek nakli ameliyatı diyebiliriz. Kendisi şu an yoğun bakımda çıkmadı, ameliyat boyunca tansiyonları, vital durumları normaldi. Her hangi bir sıkıntı yaşamadık. Böbreği takar takmaz hemen ameliyat masasında idrar çıkarmaya başladı. Şu an kendisi özel odasında bütün rutinleri, vital bulguları normal, idrar çıkışı normal. İlaçlarını alıyor. Verici de aynı şekilde gayet başarılı bir ameliyat geçirdi, o da kendi odasında dinleniyor. Böbreği etik kurul onayı ile dünüründen aldı"
Daha önce prostat kanseri olduğu ve ameliyat geçirdiği iddiası ile ilgili de bilgi veren Doç. Dr. Dinçkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaklaşık 3-4 ay önce bize müracaat etmişti. Bekleme süreci zaten bu konu üzerinde oldu. Ameliyat oldu. Prostat ameliyatı gayet başarılı oldu. Hücre içerisinde var olan bir hastalık mevcuttu. Bunda ameliyattan sonra 3 aylık bekleme sürecinden sonra bir takım tetkikler yapıyorsunuz. Bunlar normalse günümüzde artık böyle durumlarda nakil yapılıyor. Kemal beyin durumu da böyleydi, o yüzden ameliyata engel bir durum değildi. Bu bekleme süreci tamamen bu konu ile ilgiliydi. Şu an bir sıkıntımız yok. Unakıtan'a ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" Ameliyatın bugün gerçekleştirildiğini kaydeden Doç. Dr. Dinçkan, şu ana kadar ki sürecin normal seyrettiğini, böyle devam ederse dört veya beşinci gününde taburcu edebileceklerini ifade etti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...