Yaban hayvanları için özel viyadükler geliyor

Düzenleyen:
Yaban hayvanları için özel viyadükler geliyor

Ekonomi Haberleri

Kuzey Marmara Çevre Yolu güzergâhındaki 25 viyadüğün altı, yaban hayvanları için rehabilite edilecek

Yolu ormandan geçiyor diye sık sık eleştirilere konu olan Kuzey Marmara Çevre Yolu Projesine, yaban hayvanları için ekolojik viyadükler yapılacak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü de içinde bulunan projedeki 25 viyadüğün alt bölümleri, yaban hayvanları için düzenlenecek. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çevre yolu üzerinde inşa ettikleri ekolojik köprüden sonra şimdi de ekolojik viyadükler için çalışma yaptıklarını belirtti. 
Kuzey Marmara Çevre Yolu etrafındaki yaban hayatının devamlılığının sağlanmasının önemine işaret eden Eroğlu, çalışmalarla viyadük altındaki tabii ortamın geri kazandırılacağını, bu sayede yaban hayatının sürekliliğinin ve yaban hayvanlarının geçiş kolaylığının sağlanacağını söyledi. Bakan Eroğlu, beslenme için de habitata uygun bitkilerin dikileceğini vurguladı. Eroğlu, “Orman alanlarının parçalanmasına sebep olan yollara uygun üst geçit, alt geçit gibi ekolojik yapıların inşa edilmesi biyolojik çeşitliliğe büyük katkı sağlıyor. Bu sebeple bu tip projeleri diğer otoyol projelerinde de uygulamayı planlanıyoruz” dedi. Ekolojik üst geçitler dünyada da yaygın olarak kullanılıyor. Hollanda’da 28 tane olan ve “doğal hayat köprüsü” olarak adlandırılan geçitler, Türkiye’de de hızla artırılacak.  

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...