Erdoğan:Biz de yattık şov yapmadık

Düzenleyen:
Erdoğan:Biz de yattık şov yapmadık

POLİTİKA Haberleri

“1999’da kuzu kuzu cezamızı çektik. Bağırıp çağırıp şov yapmadık. Hukukun usulü belli. Gitmiyorsan zorla götürülürsün.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ifade vermek üzere davet edilen HDP’lilerin yargıyı hiçe sayıp ‘Biz sizi tanımıyoruz’ demesinin aslında ‘Bunun için bize yapılacak her türlü muameleyi de peşinen kabul ediyoruz’ anlamına geldiğini söyledi. Sağlık Bilimleri Üniversitesinin Fahri Doktora Tevdi Törenindeki konuşmasını ağırlıklı olarak HDP’lilerin gözaltı sürecine ayıran Erdoğan şunları kaydetti:
Dokunulmazlıklar üzerinden meclise, devlete, millete, yargıya meydan okuyan, hatta hakaret eden bu densizlerin amacı, Türkiye’yi uluslararası alanda sıkıntıya sokmaktır. Benim uluslararası bu saldırılardan en ufak bir korkum, endişem yoktur. Benim için aslolan milletimdir. Milletim ne diyor? Aslolan budur. Batı bizim için hiçbir zaman hayırlı rüya gördü mü? Kendimizi aldatmayalım. Biz kendi göbeğimizi, kendimiz keseceğiz.
14 yıllık Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığım döneminde de gayet iyi tanıdım bunları. Artık hücrelerini okuyorum. Onlar bana diktatör demiş, bilmem şunu demiş, bunu demiş. Hiç umurumda değil. Bir kulağımdan girer, öbür kulağımdan çıkar. Milletim ne diyor, önemli olan bu. 
Avrupalı bakanlar Türkiye’ye gelip gidiyor. Ne olacak burada kararı mı değiştireceksiniz? Burada hukuk var. Biz bunlara bir şey söylediğimiz zaman diyorlar ki, ‘Biz hukuk devletiyiz, dolayısıyla biz hukuka müdahale edemeyiz.’ Seninki tarafsız, bağımsız; bizdeki hukuk, guguk mu? Bizimki de tarafsız, bağımsız. Sen nasıl saygı istiyorsan bize de saygı duyacaksın, kusura bakma... Birçok olayda hep bunu önümüze bahane olarak çıkarmışlardır. 4 bin MİT dosyası verdim ben Sayın Şansölye’ye. 4 bin. Teröristlerle ilgili. 6 ay kadar önce İstanbul’da yaptığımız görüşmede ‘Ben size 4 bin dosya vermiştim. Hatırlıyor musun?’ dedim. ‘Hatırlıyorum’ dedi. ‘Peki ne oldu o dosyalar?’ dedim. Dedi ki ‘O dosyalar şu anda 4 bin 500 oldu.’ ‘Ne olacak?’ dedim. Geciken adalet, adalet değildir. Siz adaleti geciktiriyorsunuz. Şu anda Avrupa birlik olarak, PKK’yı terör örgütü ilan etmesine rağmen, teröre Avrupa yataklık yapmaktadır.
1999’da okuduğum bir şiir yüzünden hakkımdaki hapis kararı kesinleşince kuzu kuzu gidip, Pınarhisar’da cezamı çektim, bağırıp çağırarak şov da yapmadım. Cezaevinde yattığımda millet de “Partini kur, yola açık. Biz sizi farklı yerde görmek istiyoruz” dedi. 16 ay sonra da iktidara geldik. Milletin söylediklerine kulak vermek gerek.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...