Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Somali'de ilk sağlık bilimleri enstitüsü açıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Somali'de ilk sağlık bilimleri enstitüsü açıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Somali'de Türkiye'nin desteğiyle kurulan ilk sağlık bilimleri enstitüsü, başkent Mogadişu'da düzenlenen törenle açıldı.

Erdoğan Sağlık Bilimleri Meslek Enstitüsünün açılışına, Somali İçişleri Bakanı Abdurrahman Muhammed Hüseyin, Sağlık Bakanı Yardımcısı Osman Muhammed, Mogadişu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Muallim Abdi, Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda yetkili katıldı.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'a vekaleten törende konuşan Hüseyin, enstitü ve diğer Türk projelerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ağustos 2011'de ülkelerine gerçekleştirdiği ziyaretin meyveleri olduğunu söyledi.

Hüseyin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isminin verildiği enstitünün, Somali halkına sağlık hizmeti sunacak kadroların yetişmesini sağlayacağını ifade etti.

Türkiye'nin ülkelerindeki projeleri ve kendilerine verdiği desteğin Somalilerin kalbine kazındığını, bunları asla unutmayacaklarını belirten Hüseyin, bunun en güzel kanıtının, 15 Temmuz darbe girişiminde Somali halkının Türkiye'deki meşru hükümete verdiği destek ve Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) ait kurumların faaliyetlerinin durdurulması olduğunu vurguladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...