'Suriyeli muhaliflerin yabancı savaşçılara ihtiyacı yok'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Suriyeli muhaliflerin yabancı savaşçılara ihtiyacı yok'

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye İslam Konseyi Başkanı Rıfai, muhaliflerin ülke dışından gelecek yabancı savaşçılara ihtiyacı olmadığını ve "Suriye'de cihat" çağrılarını reddettiğini belirtti.

Suriye İslam Konseyi Başkanı Usame er-Rıfai, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye devrimine, savaşçı desteği yerine her türlü maddi ve manevi yardım elinin uzatılması gerektiğini söyledi.

Yabancı savaşçıların Suriyeliler için bir yük haline geldiğini ifade eden Rıfai, muhaliflerin terörle ilişkilendirilmesinde bazı ülkeler tarafından bahane olarak gösterildiğini belirtti.

"Suriyeli muhaliflerin yabancı savaşçılara ihtiyacı yok." diyen Rıfai, ülkede devrime hizmet edecek, koruyacak güç ve cesarete sahip yeteri kadar genç bulunduğunu vurguladı.

"Cihat çağrılarını reddediyorum"

Aşırılık yanlısı örgütlere katılan yabancıların Suriyelilerin başında "rejim güçlerinden daha büyük bir bela" haline geldiğini belirten Rıfai, şöyle devam etti:

"İslami gruplara (ılımlı muhalefet) katılıp canını ortaya koyan, büyük fedakarlıklar yapan yabancı savaşçılar elbette ki var. Onlara şükranlarımızı sunuyoruz. Ancak içinde bulunduğumuz şartlar altında Suriye'de Suriyeliler harici kimsenin kalmamasını daha evla görüyoruz. Zaman zaman yapılan 'Suriye'de cihat' çağrılarını reddediyorum. Ülkedeki siyasi ve dini liderlerle de bu konuda hemfikiriz."

"Muhalifler birleşemezse zafer kazanamaz"

Muhaliflerin başarısının önündeki en büyük engelin "sahip olduğu imkanlara rağmen birleşememesi ve bazı yerlerde birbiriyle çekişmesi" olduğunu ifade eden Rifai, Suriye İslam Konseyi ve diğer heyetler olarak söz konusu birleşmenin sağlanması adına ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ve göstermeye devam edeceklerini söyledi.

Bu kadar ölüm ve yıkıma rağmen muhalif gruplardan bu konuda olumlu bir cevap gelmediğine işaret eden Rıfai, "Muhalifler, tek çatı altında birleşemezse zafer kazanamaz." dedi.

"Türkiye'ye zarar vermek, Müslümanlara zarar vermektir"

Terör örgütü PKK'nın Suriye kanadı PYD/YPG'nin Suriye'yi bölünmeye götürecek faaliyetlerde bulunduğunu dile getiren Rıfai, buna karşı çıkan Türkiye ve Suriye'nin çıkarlarının örtüştüğüne işaret etti.

Rıfai, "Türkiye, Müslümanların korunduğu bir ülke. Türkiye'ye zarar vermek, Müslümanlara zarar vermektir." dedi.

"İran mezhep çatışmalarından sorumludur"

Bölgede, tüm mezheplerin sorunsuz bir şekilde yüzyıllardır yaşadığına işaret eden Rıfai, "Bölgeye Şii milisleriyle müdahale ederek İran bu birlikteliği Suriye, Irak ve Yemen'de yok etti. İran, bölgede yaşanan mezhep çatışmalarından dolayı hem Allah, hem de tarih karşısında sorumludur." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...