Fırat Kalkanı Harekatında DEAŞ hedefleri vuruldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fırat Kalkanı Harekatında DEAŞ hedefleri vuruldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında koalisyon güçlerinin hava harekatlarında DEAŞ üyesi bir terörist etkisiz hale getirildi, silahlı araç ve uçaksavar imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, başta DEAŞ olmak üzere terör örgütlerinin yaşattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 76. gününe geldi.

Harekat kapsamında muhalif unsurlardan oluşan özel görev kuvvet grubu, Rai'nin güneydoğusundaki Burj, Tall Aşah ve Amiriyah'ta büyük ölçüde kontrolü sağladı. Söz konusu bölgelerde terör örgütü DEAŞ üyeleriyle zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

Terör örgütü DEAŞ'a ait 58, terör örgütü PKK/PYD'ye ait bir hedef ateş altına alındı. Buralardaki barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlar imha edildi.

DEAŞ'a yönelik 4 hava harekatı

Koalisyon güçlerince Şabviran bölgesindeki DEAŞ'a ait hedeflere 4 hava harekatı düzenlendi. Harekatlarda bir terörist etkisiz hale getirildi, silahlı araç ve uçaksavar bataryası imha edildi.

Terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından 36 mayın ve bin 443 el yapımı patlayıcıyı kontrollü olarak etkisiz hale getirdi.

Suriye sınır hattında silahlı insansız hava araçları ile kesintisiz keşif ve gözetleme uçuşlarına devam edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...