BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > İTO’dan baklava açılımı

İTO’dan baklava açılımı

İTO’daki toplantıya her firma en gözde ürününü yollayınca 40 tepsi oluveriyor bir anda... Cevizli, beyaz, sütlü Nuriye, şöbiyet, saray sarma, padişah, bohça, dolma, dolama, dilber dudağı, bülbül yuvası, mabeyn, kuşgözü, Akdeniz baklava ve diabetliler için diabak!



İTO’daki toplantıya her firma en gözde ürününü yollayınca 40 tepsi oluveriyor bir anda... Cevizli, beyaz, sütlü Nuriye, şöbiyet, saray sarma, padişah, bohça, dolma, dolama, dilber dudağı, bülbül yuvası, mabeyn, kuşgözü, Akdeniz baklava ve diabetliler için diabak! > İrfan Özfatura İSTANBUL Ramazan-ı şerifte baklava talebi yaklaşık 6 kat artıyor. Ancak o hengamede merdiven altında üretilen ucuz ve sağlıksız ürünler de piyasaya sürülüyor. Dün İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) bir toplantı yapan ünlü tatlıcılar, iyi bir baklavanın ipuçlarını vererek ikazlarda bulundular. İTO Meclis Üyesi Mehmet Yıldırım, sokak aralarında otomobil bagajlarında satılan ürünlere dikkatle yaklaşılmasını tavsiye ediyor. Baklavanın tatlıdan ziyade bir sanat eseri olduğunu belirten İTO Meslek Komitesi Başkanı Murat Bozanoğlu ise, “İyi bir baklava altın sarısı olur, parlaklığı tazeliğini gösterir. Çatal battığında “hırrrş” diye bir ses verir, dilimi ağza yaklaştırıldığında fıstık ve tereyağ kokusu yayılır. Hepsi bir yana, damakta lezzet bırakır ve asla mideyi yakmaz” diye konuştu. Baklavacılar BAKTAD adı altında organize olduktan sonra tescil ve tanıtım yolunda hayli mesafe aldılar.
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT