İnsani yardım kuruluşları Türkiye'de toplanacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İnsani yardım kuruluşları Türkiye'de toplanacak

YAŞAM Haberleri  / AA

Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonunun Genel Kurulu 2017 Kasım'da Antalya'da yapılacak.

İnsani yardım organizasyonu Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonunun (IFRC) Genel Kurulu Türkiye'de yapılacak.

Kızılay'dan yapılan açıklamaya göre, 190 ülkenin Kızılay ve Kızılhaç dernekleri, 2017 Kasım ayında Antalya'da bir araya gelecek.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Cenevre'de yapılan toplantıda 2017'deki Genel Kurulun Antalya'da yapılması kararının oy birliğiyle alındığını belirtti.

IFRC Genel Kuruluna ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşadıklarını aktaran Kınık, şunları kaydetti:

"Antalya'da yapılacak genel kurula 190 ülkeden bin 500'e yakın misafirimiz katılacak. İnsani yardım alanında yapılmasını istediğimiz reformları misafirlerimizle ele alma fırsatı bulacağız. 190 ülkenin Kızılay ve Kızılhaç derneği aldığı bu ortak kararla Türkiye'ye olan güvenlerini göstermişlerdir. Kızılay-Kızılhaç derneklerinden hiçbir üye Türkiye'ye ilişkin herhangi bir çekince ortaya koymadı. Özellikle belirli çevreler tarafından batı kamuoyunda yaşatılmaya çalışılan 'Türkiye güvenli bir ülke değil' propagandasının da tutmadığı, net bir şekilde ortaya çıktı. Tüm dünya, yani 190 ülke Antalya'da buluşacak olmanın heyecanını yaşadı."

Kınık, federasyonun dünyada hızla artan insani acılara daha etkin müdahale edebilmesi için bir reform sürecinden geçmesi gerektiğini düşündüklerini ifade ederek, Kızılay ve Kızılhaçların insani yardım sektöründe etkinliği ve kullandığı bütçelerin artırılması gerektiğini vurguladı.

48 yılın ardından yeniden

Türkiye, Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Hareketine 1868 yılında katıldı. Kızılhaç amblemiyle başlayan harekete "Kızılay"ı koyduran Türkiye, 1969'daki 21. Genel Kurul'a da ev sahipliği yaptı. 2017 yılında Antalya'da yapılacak Genel Kurul ile Türkiye 48 yıl aradan sonra Hareketin en büyük toplantısına ikinci kez ev sahipliği yapmış olacak.

Merkezi Cenevre'de bulunan Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu, 191 üye ülke ile dünyanın en eski ve en büyük insani yardım teşkilatlarından biri olarak biliniyor. Kızılay, iki dönemdir federasyonun Yönetim Kurulu üyeliğini yapıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...