Avrupa Yargıçlar Birliği'nden FETÖ'cülere maddi destek

Düzenleyen:
Avrupa Yargıçlar Birliği'nden FETÖ'cülere maddi destek

GÜNDEM Haberleri

Avrupa Yargıçlar Birliği Türkiye'de görevden alınan yargıçlara ve hakimlere yardım için bir fon oluşturdu.

15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra Türkiye'de OHAL kapsamında FETÖ terör örgütüyle ilişkili oldukları gerekçesiyle görevden alınan hakimler, savcılar ve ailelerine, Avrupa Yargıçlar Birliği (AYB) destek olacağını açıkladı. İsviçre Hakimler ve Savcılar Derneği de internet sitesinden yaptığı açıklamada bu kişiler için oluşturulacak olan yardım fonuna katılacaklarını duyurdu.

"YAPACAĞIMIZ YARDIM RAHATLATACAK"
İsviçre Hakimler ve Savcılar Derneği üyesi Thomas Stadelmann, "Bizim yapacağımız küçük miktardaki maddi yardımın bu yaralı aileleri biraz olsun rahatlatacağına inanıyoruz, bu konuda bize bazı müracaatlar oldu" diye konuştu.

ALMANLARDAN FETÖ'CÜLERE 10 BİN EURO DESTEK
Öte yandan Alman Hakimler ve Savcılar Derneği'nin de 10.000 Euro katkıda bulunacağı, başka derneklerin üyelerinin de yardım toplamaya başladıkları öğrenildi.

İSVİÇRE TÜRK MAKAMLARI KINADI
İsviçre Derneği'nden yapılan açıklamada Türk makamları kınanarak, "Masumiyet karinesi ve işkence yasağı ile ilgili temel ilkelere saygı duyulmasını istiyoruz" ifalerinde bulunuldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...