Sonbaharda dökülen yaprakları toplayanlara para cezası!

Düzenleyen:
Sonbaharda dökülen yaprakları toplayanlara para cezası!

DÜNYA Haberleri

Moskova’da belediye, yaprakları toplayan kamu görevlilerine 30-40 bin, şirketlere 300 bin rubleye kadar para cezası uyguluyor.

Moskova’da sonbaharda dökülen yaprakların toplanmasının ekolojik dengeyi bozduğuna dikkat çekiliyor. Avlularda ve parklarda çimenlerin üzerinde yaprakları toplayanlara belediyenin ceza kesmesine rağmen durumun düzelmediğine işaret ediliyor. Moskovski Komsomolets gazetesinden aktardığı haberine göre uzmanlar, yaprakların toplanmasıyla birçok omurgasız türünün yok olduğunu, bunun sonucunda besin bulamayan küçük kargaların da Moskova’da daha az görülmeye başlandığını söylüyor. Yollarda yaprakların toplanması gerektiğini belirten uzmanlar, yeşil alanlarda ise yaprak toplama işleminin doğal dengeyi bozmayacak şekilde yapılması gerektiğinin altını çiziyor.

YAPRAK TOPLAYANLARA PARA CEZASI

Moskova’da belediye, yaprakları toplayan kamu görevlilerine 30-40 bin, şirketlere 300 bin rubleye kadar para cezası uyguluyor. 2015 yılında bu ihlalden dolayı 82 milyon ruble ceza toplandığı belirtiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...