HAVELSAN ABD’li teknoloji şirketini satın aldı

Düzenleyen:
HAVELSAN ABD’li teknoloji şirketini satın aldı

Ekonomi Haberleri

HAVELSAN ABD'de yerleşik simülatör teknolojileri geliştiricisi Quantum 3D’yi satın alarak, dün personeli ile buluştu.

Hava Elektronik Sanayi (HAVELSAN) bir buçuk yıl süren pazarlıkların ardından ABD'deki Silikon Vadisi'nde faaliyet gösteren Quantum 3D firmasını yüzde 100 sermayeyle satın aldı. HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, Kaliforniya eyaletinde bulunan Silikon Vadisi'nde gerçekleştirilen törendeki konuşmasında, teknolojinin en son noktası neyse onun peşinden koştuklarını belirtti. Atalay, şunları söyledi: “Bu firmayı almak bize nasip oldu ve aynı zamanda bizim alanımızda Amerika'da bir teknoloji şirketini ilk satın alan firma olduk. Bu da rakiplerimizi haliyle biraz rahatsız etti.''

ABD PAZARINA DA GİRİLMİŞ OLDU
HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı emekli Tümgeneral Yüksel Öztekin de HAVELSAN'ın simülatör üretimindeki başarısına katkı sağlamak amacıyla Quantum 3D'nin satın alındığının altını çizerek, “Quantum 3D, HAVELSAN'ın üretmekte olduğu simülatör içerisindeki görüntü sistemleri üreten bir şirkettir... Quantum 3D'nin alınmasıyla HAVELSAN üreteceği simülatörler de daha ucuz ve etkin olacak ve dünya pazarına girme şansı elde edecek. Özellikle Quantum 3D'nin varlığıyla HAVELSAN Amerikan pazarında da yer alacaktır'' dedi.

BİRLEŞME BÜYÜK AVANTAJ SAĞLAR
Quantum 3D Üst Yöneticisi Pratish Shah, HAVELSAN'la yaklaşık iki yıldır görüşme halinde olduklarını hatırlatarak, “Bence HAVELSAN çok etkili ve harika bir şirket. Birçok güvenlik teknoloji ürünleri sunuyorlar ve Türkiye'de çok başarılılar. Quantum 3D ve HAVELSAN'ın birleşmesi eşsiz bir şey ve her iki taraf için çok fazla avantajlara sahip. Güvenlik açısından Türkiye ve ABD beraberliği için de eşsiz bir fırsat. HAVELSAN, ABD pazarında rahatça satış yapabilir” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...