HDP’li vekil Nihat Akdoğan gözaltına alındı

Düzenleyen:
HDP’li vekil Nihat Akdoğan gözaltına alındı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, firari milletvekillerinden biri olan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan'ın Hakkari sınırında yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü terör soruşturmaları kapsamında hakkında geçtiğimiz gün gözaltı kararı verilen HDP Milletvekili Nihat Akdoğan, Depin kontrol noktasında gözaltına alındı. Geçtiğimiz günlerde ise Hakkari milletvekilleri Salma Irmak ve Abdullah Zeydan da gözaltına alınarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

ADLİYEYE SEVKEDİLDİ
Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Hakkari Emniyet Müdürlüğüne götürülen Akdoğan, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak", "Suç ve suçluyu övmek, "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" gibi suçlamalar bulunuyor. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, ifade vermeye gitmeyen HDP'lilere yönelik operasyona ilişkin, firari durumdaki 3 milletvekilinden HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan'ın Hakkari girişinde polislerce yakalandığını, firari milletvekili sayısının ikiye düştüğünü açıklamıştı. 

PKK MEZARLIĞINI ZİYARET ETMİŞTİ
Diğer yandan, sırtını terör örgütü PKK'ya dayayan HDP'nin milletvekili Nihat Akdoğan, bayram namazının ardından beraberindekilerle birlikte Keklikpınar mahallesindeki PKK mezarlığını ziyaret etmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...