Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya: Musul'daki operasyon ortaçağ savaşına dönüştü

Düzenleyen:
Rusya: Musul'daki operasyon ortaçağ savaşına dönüştü

DÜNYA Haberleri

ABD'nin önderliğindeki koalisyon tarafından Musul'daki operasyonun çok sayıda vatandaşın hayatını yitirdiği bir savaşa dönüştüğü bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Mariya Zaharova, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "İlk olarak operasyon bilgi blokajı altında gerçekleşiyor, orada gerçekten ne olduğuna ilişkin kesin bilgi verilmiyor. Koalisyon güçlerinin ilerledikleri veya geri çekildikleri, kullanılan taktiklerin ne kadar etkili olduğu, tarafların kayıpları hakkında hiçbir açıklık yok" ifadelerini kullandı.

İNSANİ KORİDOR DENEN BİR ŞEY YOK
Musul'da çok sayıda vatandaşın ölümüne sebep olan terör karşıtı operasyonun yavaş yavaş ortaçağ savaşına dönüştüğünü belirten Zaharova, "Şehir çıkışlarının sistematik şekilde organize edilmemesi durumu daha da kötüleştiriyor. Sivil halkı korumak için hiçbir plan ön görülmemiş. İnsani koridor denen bir şey yok" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...