Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Üç nükleer projeyi de ülkemizin hizmetine sunacağız'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Üç nükleer projeyi de ülkemizin hizmetine sunacağız'

POLİTİKA Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Akkuyu ve Sinop'taki nükleer santral projeleri dışında üçüncü bir nükleer santral için ön hazırlıklara başladık. Her üç projeyi de tamamlayarak ülkemizin hizmetine sunmakta kararlıyız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Elektrik Santralleri Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Mersin Akkuyu'da inşası süren nükleer santrali, 2023 yılında devreye almayı planlıyoruz. Sinop'taki nükleer santralle ilgili çalışmalar sürüyor. Şimdi üçüncü bir nükleer santral için ön hazırlıklara başladık. Her üç projeyi de tamamlayarak ülkemizin hizmetine sunmakta kararlıyız." ifadelerini kullandı.

"Bu örgütlerin tamamının gerisinde farklı güçler, destekler, projeler var"

"Terörle mücadele etmek, terör örgütlerinin hakkından gelmek bizim için kolaydır." diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Fakat şu gerçeğin de elbette farkındayız, karşımızdaki PKK sadece 3-5 bin teröristten ibaret değildir, karşımızdaki DEAŞ sadece belli sayıdaki teröristten ibaret değildir, karşımızdaki FETÖ sadece ortada gözüken hainlerden ibaret değildir, karşımızdaki DHKP-C sadece bünyesindeki birkaç yüz militandan ibaret değildir. Bu örgütlerin tamamının da gerisinde farklı güçler, destekler, projeler vardır."

"Pek çok ülke Türkiye'ye karşı bir husumet politikası yürütüyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pek çok çevre, pek çok ülke Türkiye'ye karşı, 'Maksat komşunun iki gözü çıksın' mantığıyla bir husumet politikası yürütüyor. 'Türkiye ayağa kalkmasın, Türkiye belini doğrultmasın, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmasın'. İsteseniz de istemesiniz de biz muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağız." şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...