Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail'den Filistinli çocuğa 12 yıl hapis

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail'den Filistinli çocuğa 12 yıl hapis

GÜNDEM Haberleri  / AA

İsrail mahkemesi, Ahmed Manasıra isimli 14 yaşındaki Filistinli çocuğu 12 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Filistinli çocuğun avukatlığını üstlenen Tarık Bergus, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail Merkez Mahkemesinin "öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla yargılanan Manasıra hakkında 12 yıl hapis cezası verdiğini belirtti.

Henüz 14 yaşındaki çocuğun Doğu Kudüs'ün Beyt Hanina mahallesinden olduğunu kaydeden Bergus, ekim ayında gözaltına alınmasından bu yana ıslahevinde tutulan Manasıra'nın kararın çıkmasıyla birlikte hapishaneye nakledildiğini söyledi.

Kararı "insan ve çocuk hakları açısından suç" olarak nitelendiren avukat Bergus, "Bu durum, devletin hukuk değil çete devleti olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Amca çocukları Ahmed ve Hasan Manasıra'ya 12 Ekim'de "bıçaklı eylem" gerçekleştirdikleri iddiasıyla İsrail güçleri tarafından ateş açılmıştı. Hasan Manasıra (15) olay yerinde hayatını kaybederken, Ahmed Manasıra'ya bir Yahudi yerleşimci aracıyla çarpmış ardından da şiddete maruz kalmıştı. Olaydan kısa bir süre sonra Ahmed'in yaralı halde yerde yatarken Yahudi yerleşimciler tarafından küfürlere maruz kaldığı video yayımlanmış ve büyük yankı uyandırmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...