Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bursagazdan ''lodos'' uyarısı

Düzenleyen:
Bursagazdan ''lodos'' uyarısı

Ekonomi Haberleri

Bursagaz, kentte etkisini gösteren kuvvetli lodos nedeniyle bacalı cihaz kullanan doğalgaz aboneleri ile soba kullanıcılarını dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bursagazdan yapılan yazılı açıklamaya göre lodoslu havalarda bacalı cihazların kapatılması ve katı yakıtlı sobaların kullanılmaması gerekiyor.
Bursagaz İşletme ve Bakım Müdürü Nurettin Erikci, çevre dostu, ekonomik ve konforlu bir yakıt olan doğalgazın, kurallara uygun kullanıldığında en güvenli yakıt olduğunu belirterek, "Diğer tüm yakıtlarda olduğu gibi kurallara uyulmadığında ve bazı temel önlemler alınmadığında can ve mal güvenliğini tehdit edebilecek oluşumlar meydana gelebilmektedir.'' ifadesini kullandı.

Yanlış seçilmiş ve çabuk deforme olan baca imalatları ve montajları nedeniyle her yıl birçok insanın hayatını kaybettiğini aktaran Erikci, baca ve bağlantılarındaki uygunsuzluk nedeniyle gazların dış ortama atılamadığını, bunların iç ortama sızmasından ya da yakma cihazlarındaki bakımsızlık ve arızalardan sorunlar yaşandığını kaydetti. Erikci, şu değerlendirmelerde bulundu:

''Lodosun etkili olduğu günlerde ani hava ısınmasından dolayı bacalar daha az çeker. Böyle havalarda daha önce temizliği yapılmamış, tıkalı cihaz bacaları ile periyodik bakımdan geçirilmeyen cihazlar karbonmonoksit zehirlenmelerine yol açabilir. Şiddetli rüzgarın etkili olduğu dönemlerde bacalı cihazların mümkünse kullanılmaması ve yanan sobaların da söndürülmesi, alınması gereken öncelikli önlemlerdir.''

Erikci, lodoslu havalarda meydana gelen karbonmonoksit zehirlenmelerinin, çoğunlukla kaçak cihaz bağlantısı yapılan yerlerde yaşandığını bildirerek, tadilatların, Bursagazın yetkilendirdiği iç tesisat firmalarına yaptırılmasının önemli olduğunu aktardı.Doğalgaz tesisatlarına hiçbir şekilde müdahale edilmemesi konusunda halkı uyaran Erikci, ''Bu tür dönemlerde hiçbir şekilde bir olumsuzlukla karşılaşmak istemeyiz. Müşterilerimiz daire içlerinde doğalgaz ile ilgili herhangi bir olumsuz durumla karşılaştıklarında 7 gün 24 saat hizmet veren 187 nolu Doğalgaz Acil telefon hattını arayabilirler." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...