Tunceli'de hava destekli operasyon, 5 terörist öldürüldü

Düzenleyen:
Tunceli'de hava destekli operasyon, 5 terörist öldürüldü

GÜNDEM Haberleri

Tunceli’nin Ovacık ve Hozat ilçeleri arasında bulunan jandarma karakoluna bir grup PKK’lı tarafından saldırı düzenlenmesinden sonra, bölgede başlatılan hava harekatında 5 PKK’lının öldürüldüğü belirtildi.

Ovacık ile Hozat ileçeleri arasında bulunan Karaoğlan jandarma karakoluna sabah saatlerinde bir grup PKK’lı birkaç yönden saldırarak karakola sızmaya çalıştı. Askerlerin yoğun ateşi üzerine örgüt mensupları bölgeden kaçarken saat 10.00 sıralarında Hozat ile Dalören bölgesinde tesbit edilen bir grup PKK’lıya yönelik hava harekatı gerçekleştirildi. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı ve 4. Komando Jandarma Tugayı bölgeye havadan asker indirdi. Burada gerçekleştirilen hava destekli operasyonda 5 PKK’lı öldürüldü. Öte yandan Tunceli’nin Bali deresi içinde insansız hava araçlarıyla 20 kişilik PKK’lı grubun tespit edilmesi üzerine iki savaş uçağıyla bölgeye hava operasyonu düzenlendi. Operasyonda kış üslenmesine hazırlanan çok sayıda PKK’lının etkisiz hale getirildiği belirtildi. Tunceli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ayrıca kırsal kesimde yapılan aramalarda 250 kilo el yapımı patlayıcının bulunarak imha edildiği belirtildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...