Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ukrayna'da 5 çocuk yapan evi kapacak

Ukrayna'da 5 çocuk yapan evi kapacak

DÜNYA Haberleri

20 yılda nüfusu 7 milyon azalan Ukrayna, ilk çocuğa 4 bin, ikinciye 7 bin, üç ve üzerine 14 bin dolar ödüyor. 5 ve daha fazla çocuğu olan aileye ev bile veriliyor.

Ukrayna'nın nüfusu son 20 yılda 52 milyondan 45 milyona geriledi. Bu gidişatı değiştirmek isteyen hükümet, nüfus artışı için şaşırtıcı bir teşvik politikası uyguluyor. Birinci çocuk için 4 bin dolar, ikinci çocuk için 7 bin, 3. ve daha fazla çocuk için 14 bin dolar veriliyor.
Devlet,?5?ya da daha fazla çocuğu olan ailelere ev hediye ediyor. 5 çocuk doğuran bir anne, 1500 dolar hediyenin yanı sıra "Milli Kahraman" unvanı alıyor. nbsp;5 veya daha fazla çocuğu olan aileler, su, elektrik, gaz, telefon gibi giderleri yüzde 50 daha az ödüyor. Çocuk sahibi olmak teşvik edilirken, 30 yaşına gelip çocuğu olmayan ailelerden vergi alınması düşünülüyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...