Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pentagon Sözcüsü Cook: Suriye’de askerlerimizin ne yaptığını...

Düzenleyen:
Pentagon Sözcüsü Cook: Suriye’de askerlerimizin ne yaptığını...

DÜNYA Haberleri

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon), Suriye’nin Rakka kentinin terör örgütü DEAŞ’ın elinden alınmasına yönelik operasyonlara Amerikan kara kuvvetlerinin katılmayacağı, askerlerin danışmanlık ve yardım görevinde bulunduğu bildirildi.

Pentagon Sözcüsü Peter Cook, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin DEAŞ karşıtı operasyonlara dair sorularını yanıtladı.
DEAŞ’ın kontrolü altında bulunan Suriye’nin Rakka kentinin ele geçirilmesi çabalarına dair bir soru üzerine Cook, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin öncülüğünü yaptığı Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) cumartesi başlattıkları harekatta ilerleme kaydettiklerini belirtti. Cook, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun da SDG unsurlarına bir dizi hava saldırısı ile destek verdiğini aktararak, saldırılarda örgütün bomba yüklü araçlarının ve savaş mevzilerinin yok edildiğini ifade etti.

Rakka konusunda sahadaki güçleri desteklemeyi ve koalisyon üyesi ülkeler ile yakından çalışmayı sürdüreceklerini dile getiren Cook, bir soru üzerine, Amerikan askerlerinin Rakka’nın geri alınmasına yönelik operasyonlara katılmadığını vurguladı. Cook, “Suriye’de askerlerimizin ne yaptığını ayrıntılı bir şekilde dile getirmiyoruz. Danışmanlık ve yardım görevi sunmaya devam ediyoruz. Gelinen noktada da bu pozisyonumuz değişmedi.” dedi.Peter Cook, Musul’daki operasyonlara ilişkin bir soruya karşılık da, koalisyon güçlerinin Iraklı güvenlik kuvvetlerine katkı sunmaya devam ettiğini kaydetti. Bu doğrultuda Apaçi helikopterlerinin ilk kez Musul operasyonunda kullanıldığı bilgisini veren Cook, Amerikan askerlerinin ise Musul’da cephenin gerisinde danışmanlık görevi yaptığını dile getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...